Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Θεωρούν πελάτες τους ασθενείς

Τον ψευδεπίγραφο χαρακτήρα των διακηρύξεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που «λένε υποκριτικά ότι η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι αγαθό» κατήγγειλε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, αφού όπως τόνισε την ίδια στιγμή «κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας» και «ακόμα και ο δημόσιος τομέας να δουλεύει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε,, τονίζοντας αναφορικά με το ΕΣΥ ότι «ένα σύστημα Υγείας για να είναι εθνικό πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιο, να είναι δωρεάν, να είναι σύγχρονο, να είναι ενιαίο, να αφορά όλες τις περιοχές, να είναι καθολικό, να περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες της υγείας όπως επίσης την πρόληψη και την πρόνοια».

Σήμερα - είπε - «ο δημόσιος τομέας ούτε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχει» και «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα συνειδητής και σχεδιασμένης πολιτικής που στοχεύει στον περιορισμό έως και τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης», ενώ «για τους ασφαλισμένους προωθείται η πληρωμή σε ανταποδοτική βάση».

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους σημείωσε ότι «μετατρέπουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε οργανισμούς προώθησης πελατών», ενώ «ο δημόσιος τομέας αποτελεί πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλίων του φαρμάκου» και βέβαια «στο κυνήγι του κέρδους του ανταγωνισμού αναπτύσσονται και τα φαινόμενα διαφθοράς». Τέλος, τόνισε πως «η κυβέρνηση όταν μιλάει για περιορισμό των δαπανών αναφέρεται στη μείωση των κρατικών δαπανών και όχι των δαπανών της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ