Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10644

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αντιλαϊκή πολιτική μακράς πνοής που τσακίζει λαϊκές ανάγκες

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν σας ενδιαφέρει μόνο να μαζέψετε χρήματα. Τι θα μαζέψετε τώρα από τη φτωχολογιά; Αλλά ενδιαφέρει να υπάρχει μια πολιτική μακράς πνοής, αντιλαϊκή. Αυτό είναι το κυριότερο.


ΣΕΛ.  9  -  11
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Να ενημερωθεί ο λαός για το Αιγαίο και τις προωθούμενες διευθετήσεις

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις προωθούμενες διευθετήσεις στο Αιγαίο και τα άλλα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής, κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία, που στηρίζουν ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. και συγκαλύπτει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επιφέρει νέες αντιδραστικές αλλαγές.

  • Προσθέτει στο σύστημα διορισμού του ΑΣΕΠ, το «πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης», που σπάει κάθε σχέση πτυχίου-επαγγέλματος και εισάγει την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων.
  • Ο διορισμός εκπαιδευτικών ανά περιφέρεια ή σχολική μονάδα συνδέεται με τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», και μαζί με το δόκιμο στάδιο του εκπαιδευτικού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την κατάργηση οργανικών θέσεων, σχολικών μονάδων, για την επέκταση των ελαστικών σχέσεων στο σχολείο.
  • Με την εισαγωγή στελεχών διοίκησης και μάνατζερ στο σχολείο, τη μετατροπή του σε διοικητική μονάδα, την αξιολόγησή του στη βάση της επιχειρηματικής λειτουργίας, η κυβέρνηση χτίζει το πιο ταξικό, πιο ακριβό και διαφοροποιημένο σχολείο. Σε αυτό το σχολείο, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν παιδαγωγικό ρόλο, θα αναζητούν επενδυτές και «πελάτες».
  • Η διαδικασία «αυτοαξιολόγησης» συνδέεται στενά με το σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών και επιβάλλει πιο σφιχτούς όρους σύνδεσης του σχολείου με την αγορά.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΕΛ.  16  -  17


Για την απεργία

Ο πόλεμος κυβέρνησης, κεφαλαίου και των κομμάτων του ενάντια στους εργαζόμενους είναι καθολικός. Οι θυσίες που επιβάλλουν στο λαό πιάνουν τόπο, αλλά για το κεφάλαιο. Η άποψη των ιθυνόντων του ΔΝΤ για εφαρμογή αποπληθωριστικής πολιτικής στην Ελλάδα σημαίνει μεγάλη και απόλυτη μείωση μισθών, συντάξεων, γενικά του λαϊκού εισοδήματος, ως συνέχεια των έως τώρα περικοπών και της φοροληστείας. Η άποψη των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών πρώτα να κατατεθούν τα νομοσχέδια και μετά, αν χρειαστεί, αντιδρούμε, βάζει ταφόπλακα στους ταξικούς αγώνες, αναγκαίους για να παρεμποδίσουμε, να ακυρώσουμε την πολιτική που κάνει κόλαση τη ζωή μας, να διεκδικήσουμε ικανοποίηση όλων των αναγκών μας. Τώρα είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για όλους μας. Συναγερμός, ξεσηκωμός, να εμποδιστούν τα επόμενα άγρια μέτρα, να παρθούν πίσω όσα εφαρμόζονται. Διαφορετικά, υποθηκεύουμε όλη τη ζωή μας στο κεφάλαιο. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές, είναι να αντεπιτεθούμε. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος - εργαζόμενη, όλοι να δώσουμε με πείσμα, με αποφασιστικότητα, τη μάχη της 48ωρης απεργίας με το ΠΑΜΕ, στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οι κομμουνιστές πανστρατιά, ακατάπαυστα, με αυτοθυσία, μπαίνουμε παντού στην πρώτη γραμμή της διαφώτισης, της οργάνωσης για την επιτυχία της απεργίας. Τώρα σ' αυτό κρινόμαστε.ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Πίσω στο Μεσαίωνα για την εργασία

ΣΕΛ.  20
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταφεύγει στη διαστρέβλωση και τον αντικομμουνισμό

ΣΕΛ.  12
ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ
Νομοσχέδιο επίσπευσης του ξεκληρίσματος

ΣΕΛ.  23


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org