Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Συνένοχοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Απάντηση στο κεντρικό επιχείρημα της κυβερνητικής πολιτικής περί υπέρογκων χρεών των νοσοκομείων, έδωσε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, τονίζοντας πως «κριτήριο δεν είναι το πόσα χρωστάνε τα νοσοκομεία, γιατί αυτό εξαρτάται από το πόσα χρήματα δίνει ο προϋπολογισμός».

Τόνισε ότι «αυτά δεν είναι χρέη, οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική που θίγει τους εργαζόμενους στην πόλη και το χωριό». Παράλληλα άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ το οποίο αποδίδει τα προβλήματα της υγείας αποκλειστικά στη διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης, αναρωτώμενος «το κλειστό νοσήλιο ποιος το εφάρμοσε; Ποιος καθόρισε την πρώτη και την δεύτερη θέση στα νοσοκομεία; Ποιος καθιέρωσε αυξημένη εισφορά για τους αγρότες;».

Ο Αντώνης Σκυλλάκος έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία, λέγοντας ότι «το 22% αυτών που χρειάζονται νοσηλεία πηγαίνουν εκτός περιοχής», την ίδια ώρα που «οι ιδιωτικές κλινικές ανθούν. Είναι το 13,3% των συνολικών κλινικών στη χώρα. Οι ιδιωτικές κλινικές έχουν τη μεγαλύτερη αναλογία με 57%», ενώ αντίθετα «στο δημόσιο τομέα στην Καρδίτσα λείπουν 26 γιατροί, στην Μαγνησία πάνω από 500 κενές θέσεις, στη Λάρισα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λείπουν 200 νοσηλευτές και μια σειρά γιατροί, στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας καλύπτεται από γιατρούς μόνον το 54% των οργανικών θέσεων».

Τέλος, σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να περικόπτεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας από τους εργαζόμενους στην Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ