Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο γυμνός και ο ρακένδυτος...

«Το να ζητά κανείς από την Πορτογαλία να δώσει χρήματα στην Ελλάδα, ισοδυναμεί με το να ζητάει από τον ρακένδυτο να βοηθήσει τον γυμνό. Αλλά, παρά ταύτα, αυτή είναι η σωστή στάση, η μόνη δυνατή, διότι κανείς δεν γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», γράφει στο κύριο άρθρο της η πορτογαλική εφημερίδα «Diario Economico», με αφορμή την απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει την παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας.

Ρακένδυτος ο ένας, γυμνός ο άλλος. Ωραίος παραλληλισμός. Γιατί τα προπαγανδιστικά χαλκεία της κυβέρνησης επιχειρούν να εμφανίσουν τις τελευταίες εξελίξεις ως ...περιφανή νίκη της Ελλάδας, η οποία μάλιστα επιτεύχθηκε χάρη στις πρωτοβουλίες και τις επιτυχείς κινήσεις τακτικής του πρωθυπουργού της χώρας...

Αν και η πορτογαλική εφημερίδα δεν απεικονίζει πλήρως την πραγματικότητα. Γιατί η περιβόητη «βοήθεια» δίνεται μετά τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ξεριζωθούν και να ξεθεμελιωθούν και οι τελευταίες εργασιακές κατακτήσεις που διατηρούνται ακόμα. Ασφαλιστικό, Φορολογικό, «Καλλικράτης», εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» όλων των αγορών, νέες μεγάλες περικοπές δαπανών, ακόμα και απολύσεις στο Δημόσιο περιέχονται ήδη στο φάκελο των νέων προγραφών.

Τελικά, η περιβόητη «βοήθεια» για τον ελληνικό λαό περισσότερο με εφιάλτη μοιάζει...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ