Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Χειρότερη η κατάσταση στα νησιά

Στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, μιλώντας για ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία, καθώς και για κενές οργανικές θέσεις στις ελάχιστες - σε σχέση με τις ανάγκες- υπάρχουσες μονάδες.

«Είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε μονάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως«χρόνια τώρα ζητούν οι κάτοικοι της Λέσβου να δημιουργηθεί μονάδα εμφραγμάτων», για την οποία «μέχρι εγκαίνια έγιναν πριν μερικά χρόνια αλλά μονάδα δεν φτιάχθηκε»! Πρόσθεσε ότι «το 35% των νησιωτών που χρειάζεται νοσηλεία έρχεται στη Αθήνα και μιλάμε για περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν επιτόπου», τονίζοντας ότι αυτά σε κάποιες περιπτώσεις αποβαίνουν μοιραία, αφού «πρόσφατα μια γυναίκα έχασε τη ζωή της κατά τη μεταφορά της από την Ικαρία στην Σάμο».

Ο Σταύρος Σκοπελίτης σχολίασε πως «αυτή η κατάσταση οδηγεί τον νησιώτη στο συμπέρασμα ότι το δικαίωμά του στην υγεία αντιμετωπίζεται σαν γκρίζα ζώνη», τονίζοντας ότι ως ΚΚΕ «καλούμε τους νησιώτες με τη δράση τους να διεκδικήσουν ένα ενιαίο σύγχρονο σύστημα υγείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ