Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10642

Η όξυνση των αντιθέσεων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου

Για να κατανοηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα πρέπει να τις εξετάσουμε στο πλαίσιο της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της προώθησης ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή. Από αυτήν την άποψη, το Αιγαίο αποτελεί έναν κρίσιμο κρίκο της αλυσίδας Βαλκάνια - Ανατολική Μεσόγειος - Μέση Ανατολή.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ κόντρα στη σωτηρία του κεφαλαίου

Είτε με ψηλά είτε με χαμηλά σπρεντ, κυβέρνηση, πλουτοκρατία με στήριξη ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού

Πίσω από την άνοδο των σπρεντ κρύβεται ο σκληρός ανταγωνισμός κεφαλαίων και κυβερνήσεων μέσα και έξω από την ΕΕ, στον οποίο συμμετέχουν ενεργά η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, αναζητώντας την πιο επωφελή γι' αυτούς συμμαχία. Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται, τα επόμενα που ακολουθούν, προωθούνται για την προστασία των κερδών και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής πλουτοκρατίας. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά πρέπει να αντιτάξουν τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους συμφέροντα. Που είναι ρεαλιστικό να ικανοποιηθούν, με δεδομένη την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, τον τεράστιο πλούτο που παράγει η εργατική τάξη και καταλήγει στα θησαυροφυλάκια μιας χούφτας καπιταλιστών. Να πολεμήσουν τη στρατηγική της πλουτοκρατίας, οξύνοντας την ταξική πάλη, να αποσταθεροποιήσουν το αστικό πολιτικό σύστημα, που προσπαθεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να τους φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης. Να δημιουργήσουν ρήγματα και προϋποθέσεις ικανές να οδηγήσουν στην ανατροπή της εξουσίας των αστών, στην οριστική απαλλαγή από το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά και αναπαράγει τις κρίσεις.


ΣΕΛ.  2  -  7

*

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 - 22 ΑΠΡΙΛΗ

Να φτάσει παντού το κάλεσμα για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη, σε κάθε συνδικάτο, χώρο και εργαζόμενο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε κάθε εργατογειτονιά. Να γίνει αντικείμενο συζητήσεων για αποφάσεις συμμετοχής, μέσα στους τόπους δουλειάς, με συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, οργάνωση των εργατών που θα κάνουν υπόθεσή τους την επιτυχία της απεργιακής μάχης, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


ΣΕΛ.  8   -   9

Η Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» και στους δημοσιογράφους Τ. Σπηλιόπουλο και Α. Δουβαρά, σήμερα Κυριακή 11 Απρίλη και ώρα 9 το πρωί.Ο «Καλλικράτης» και οι στόχοι της άρχουσας τάξης

ΣΕΛ.  18   -   19
Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες

Αρθρο του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τα 58 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη.


ΣΕΛ.  13  -  15


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org