Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Ο προϋπολογισμός αποκαλύπτει υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ  σε Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΝ

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε και με όσα προβλέπει για τον τομέα της Υγείας δίνει το σήμα της υποβάθμισής της και δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της «αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ» που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας.

Τα παραπάνω τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης σε παρέμβασή του σε Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΝ για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας.

Ο βουλευτής έφερε ως παράδειγμα των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης τον τομέα των προσλήψεων στα νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες Υγείας: Πάρα το ότι ακόμα και με αυτούς τους απαρχαιωμένους οργανισμούς υπάρχουν 22.000 κενές θέσεις, στον προϋπολογισμό του 2001 προβλέπεται κονδύλι 19 δισ. δρχ. για την πλήρωση μόλις 5.250 θέσεων.

Η παραπέρα υποβάθμιση του ΕΣΥ, συνέχισε ο Π. Κοσιώνης, δίνει ένα έμμεσο μήνυμα στον ιδιωτικό τομέα να δραστηριοποιηθεί περισσότερο στο χώρο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει 102 αξονικούς τομογράφους έναντι 42 των δημοσίων νοσοκομείων και 16 μαγνητικούς τομογράφους έναντι μόλις 4 του δημοσίου.

Υπενθύμισε ότι το κεφάλαιο ήδη από το 1985 είχε προσανατολιστεί σε αναπροσαρμογή των επενδύσεών του, στρεφόμενο στο χώρο της Υγείας, γιατί έβλεπε παρθένο μέρος λόγω της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας. Η περίφημη «αναδιάρθρωση» του ΕΣΥ, είπε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία συγκέντρωση διοικητική με σκοπό την περιστολή των δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ