Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΣΥΘΕΡΜ» - ΛΑΡΙΣΑ
Απέλυσαν εργαζόμενη μετά από 23 χρόνια

Την εργοδοτική τρομοκρατία καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας

Νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας αποτελεί η τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης, για την συνδικαλιστική δράση της, στην επιχείρηση υδραυλικών «ΝΕΣΥΘΕΡΜ» στη Λάρισα. Η εργαζόμενη απολύθηκε μετά από 23 χρόνια δουλειάς στην επιχείρηση, επειδή πρωτοστατούσε στην οργάνωση της δράσης των συναδέλφων της για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και κατάργηση μιας σειράς δικαιωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργοδοσία είχε απειλήσει τους εργαζόμενους ότι εάν δεν αποδεχτούν τα αντεργατικά σχέδιά της τότε θα προχωρούσε σε απολύσεις.

Την τρομοκρατική απόλυση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου - Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας επισημαίνοντας ότι «η εργοδοσία αποθρασύνεται, γιατί έχει τη στήριξη της ΕΕ, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της ΝΔ αλλά και τη συναίνεση των συμβιβασμένων και ξεπουλημένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που υπηρετούν με τη στάση και τη δράση τους την κερδοφορία του κεφαλαίου».

«Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι θα αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Την καλούμε να πάρει, τώρα, πίσω την απόλυση για να σταματήσει κάθε μεθόδευση για μείωση δικαιωμάτων, κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων. Θα απαντήσουμε αποφασιστικά με ένταση της δικής μας οργάνωσης, του δικού μας αγώνα απέναντι στην αντεργατική θύελλα της κυβέρνησης και των μονοπωλίων» συμπληρώνει για κάθε αντεργατικό σχέδιο που εκδηλώνει η εργοδοσία σε κάθε χώρο και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να καταδικάσουν μαχητικά μέσα από τη συσπείρωση στο Σωματείο τους, τις απολύσεις, τις συνδικαλιστικές διώξεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ