Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10613

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Συγκεντρώσεις σε 57 πόλεις: Αθήνα 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε Ομοσπονδία, κάθε Σωματείο, όλη την εργατική τάξη σε γενική απεργία, την Παρασκευή, 5 Μάρτη 2010. Η εργατική τάξη έχει χρέος να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται. Το οφείλει στον εαυτό της, στα παιδιά της, στις επόμενες γενιές.


ΣΕΛ.  10

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ σε όλη τη χώρα ενάντια στα μέτρα - φωτιά
  • Κινητοποιήσεις σε 62 πόλεις. Αθήνα: 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη: 6.30 μ.μ. στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης (πρώην ΥΜΑΘ)
  • ΚΚΕ: Ολοι και όλες στο δρόμο, όλοι στον αγώνα για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στο κρεματόριο

*

  • Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες τα νέα μέτρα - φωτιά, μόνιμου χαρακτήρα, που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα. Είναι ευθύνη και χρέος όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να ξεσηκωθούν. Πατριωτισμός είναι η πάλη να μην πτωχεύσει ο λαός.
  • Ταξικός αγωνιστικός συναγερμός ενάντια στα μέτρα - εφιάλτη σήμανε χτες με την κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, που καλούσαν στα σημερινά συλλαλητήρια και στην 24ωρη απεργία αύριο, Παρασκευή.

*

*


ΣΕΛ.  3,   6   -   17

Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα σήμερα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα «Λαϊκός ξεσηκωμός - Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ», σήμερα Πέμπτη, 4 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας στην Ομόνοια (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου). Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση της ΕΤ 1, καθώς και από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902».


Να σμπαραλιάσουν

Θυμήσου. Οταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαζε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και στο ευρώ επέβαλε θυσίες στο λαό με την υπόσχεση να ζήσει στο μέλλον καλύτερες μέρες. Οταν η καπιταλιστική Ελλάδα είχε τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ, δηλαδή υπερκερδοφορία, επέβαλαν τις αντεργατικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, με την υπόσχεση να μεγαλώσει η πίτα και να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες. Τώρα σου λένε για έκτακτα σκληρά μέτρα, να σωθεί η οικονομία και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Τώρα ξέρεις. Οι καλύτερες μέρες που θα 'ρχονταν έγιναν χειρότερες. Τώρα ρημάζουν τη ζωή του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, του φτωχού αγρότη. Ολοταχώς στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Γιατί το κεφάλαιο που του γέμισαν τα θησαυροφυλάκια με χρήμα είναι αχόρταγο. Είναι ψέμα ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Ερχονται εφιαλτικές μέρες για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που τα ακολουθούν και νέα, ακόμη πιο άγρια. Δεν μπορεί ο λαός να ανέχεται τη λεηλασία του, να χάνει δικαιώματα που κατέκτησε με μακρόχρονους αγώνες, πολλές θυσίες, μέχρι και αίμα, να υποτάσσεται σε μέτρα που με αγώνες παρεμπόδιζε να εφαρμοστούν για πολλά χρόνια, να συναινεί στη χρεοκοπία του. Ενιαίος ταξικός αγώνας, αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, να σμπαραλιάσουμε τα μέτρα, να βουλιάξει η πλουτοκρατία.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ