Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Αντιαναπτυξιακά» για ποιον

Σήμερα, που οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα νέα μέτρα - καταπέλτης για όλα τα εργασιακά δικαιώματα είναι έντονες, το περιεχόμενο, το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων παίζει ιδιαίτερο ρόλο, ώστε ο αγώνας αυτός να έχει προοπτική, αποτελέσματα και να μην ενσωματωθεί στη λογική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, γι' αυτό προσπαθούν να σύρουν τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις που εχθρεύονται την ταξική ενότητα των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους:

  • Η πλειοψηφία του ΕΚΑ εν μέσω θύελλας καλεί σήμερα τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα σε 24ωρη απεργία αλλά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε 3ωρη στάση εργασίας, με σαφές υπονοούμενο ότι οι τελευταίοι δεν πλήττονται και τόσο για να απεργήσουν! Βρώμικος ο ρόλος των εργατοπατέρων, τη στιγμή που δε μένει τίποτα όρθιο στα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και δικαιώματα, τη στιγμή που μόνο μέσα από την αύξηση της φορολογίας χάνονται πολλοί μισθοί. Συντηρούν και ενισχύουν τον πλαστό και βολικό για κυβέρνηση και εργοδότες διαχωρισμό, τη διάσπαση των εργαζομένων.
  • Η πλειοψηφία του ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να «βροντοφωνάξουν»: «Οχι στα αντιαναπτυξιακά μέτρα», δηλαδή, ότι τάχα τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά, δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Ποια ανάπτυξη όμως; Γιατί για την ανάπτυξη που υπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι άκρως αποτελεσματικά. Κι αυτό δεν το λένε στους εργάτες συνειδητά, όπως δεν τους λένε και ότι η ανάπτυξη που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες μόνο σε σύγκρουση με την ανάπτυξη ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα έρθει.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ