Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ»
Το 50% φτάνουν τα κενά στους γιατρούς

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αναδείχτηκαν στη χτεσινή περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Η άγρια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, με ευθύνη και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ και οδηγεί σε πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, διαφάνηκαν περίτρανα χτες στη διάρκεια περιοδείας της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στον «Οίκο Ναύτου». Η περιοδεία έγινε στη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το κτίριο ναυτεργατών που διοργάνωσαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ για να μεταφέρουν παντού το κάλεσμα του γενικού ξεσηκωμού και της μαζικής συμμετοχής στη σημερινή απεργία και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η Δ. Μανωλάκου με αντιπροσωπεία των ναυτεργατών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του «Οίκου Ναύτου» Θ. Βαρίνο, όπου αναδείχτηκε η τεράστια έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα ένας τεράστιος όγκος ασφαλισμένων να διοχετεύονται σε ιδιωτικά κέντρα και κλινικές. Συγκεκριμένα, από τις 121 οργανικές θέσεις γιατρών (με βάση τον πεπαλαιωμένο Οργανισμό) είναι καλυμμένες οι 58. Από αυτούς, οι 18 εκτελούν ελεγκτικό και όχι θεραπευτικό έργο. Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μάρτη απολύονται οι 36 από τους 42 διοικητικούς υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί με προγράμματα stage. Και αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταμείο το οποίο υπονομεύεται ευθέως από την αντιλαϊκή πολιτική.

Από την Δ. Μανωλάκου τονίστηκε με έμφαση ότι όλα αυτά τα προβλήματα είναι οι επιπτώσεις από την αντιασφαλιστική πολιτική και η κατάσταση θα γίνει χειρότερη με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Απηύθυνε το κάλεσμα στους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, στα βάρβαρα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση «να απαντήσουν με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μαζικά, αγωνιστικά, διεκδικητικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ