Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Συνεχίζουν τον αποκλεισμό

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης βεβαιώνει την ανάγκη ενιαίου ταξικού αγώνα

Στο δρόμο έμειναν και χτες (φωτ.) οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση αφήνει χωρίς μεροκάματο 4.000 οικογένειες

*

Στο δρόμο έμειναν και χτες (φωτ.) οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση αφήνει χωρίς μεροκάματο 4.000 οικογένειες
Συνεχίστηκε και χθες ο αποκλεισμός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Πανεπιστημίου από τους απολυμένους της πρώην «Ολυμπιακής». Ο αποκλεισμός έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Τετάρτης μετά την προχθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας των απολυμένων με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη.

Στην απαίτηση των απολυμένων να υλοποιηθούν άμεσα οι υποσχέσεις που η ίδια η κυβέρνηση έδωσε (για την καταβολή των αποζημιώσεων, τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις), ο υφυπουργός επικαλέστηκε γραφειοκρατικά και νομικίστικα εμπόδια στο ζήτημα των μετατάξεων. Εγινε φανερό ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επιτρέψει τη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων που έχουν το δικαίωμα και, ταυτόχρονα, αφήνει εντελώς ξεκρέμαστο το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα.

Την Τετάρτη το βράδυ στο χώρο της κινητοποίησης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε με τον υφυπουργό. Και αυτή η συνάντηση επιβεβαίωσε τις αντεργατικές προθέσεις της κυβέρνησης. Η Αλ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους απολυμένους υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Επειδή αυτές τις μέρες φουντώνει ο αγώνας, εμείς λέμε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος, αλλά ταυτόχρονα ο κάθε κλάδος να βάλει τα δικά του αιτήματα. Να ανέβει η πίεση προς την κυβέρνηση, να εκτεθεί και να καταφέρετε να υλοποιηθούν τα υποσχεμένα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ