Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΠ - ΟΤΑ
Εκτεταμένη νοθεία καταγγέλλει η ΔΑΣ

Η νοθεία ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του συνεδρίου της ΠΟΠ - ΟΤΑ, με ευθύνη της ΔΑΚΕ, καθώς η πλειοψηφία των συνέδρων που συμμετείχαν είχαν αναδειχθεί μέσα από διαβλητές διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες είχαν γίνει εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθήνας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΠ - ΟΤΑ. Οπως καταγγέλλουν η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», στις εκλογές εκείνες είχαν ριχθεί φάκελοι με ψηφοδέλτια μέσα στην κάλπη και ψήφισαν χωρίς βιβλιάρια, ενώ είχαν την υποχρέωση.

Ακόμα, η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι στις εκλογές του Συνεδρίου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ψήφισαν, και πάλι, χωρίς βιβλιάρια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελεγχθούν αν και πόσοι διπλοψήφισαν. Δηλαδή, αν συμμετείχαν και σε ανάδειξη αντιπροσώπων για την άλλη Ομοσπονδία του κλάδου, την ΠΟΕ - ΟΤΑ, από όπου εκλέγονται οι σύνεδροι για την ΑΔΕΔΥ. Η ένσταση που έκανε γι' αυτό το λόγο η ΔΑΣ απορρίφθηκε από το δικαστικό αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή...

Χαρακτηριστικός ήταν ακόμα ο ίδιος ο εκφυλισμός των εργασιών καθώς, όπως σημειώνει η ΔΑΣ, δεν έγινε καμιά συζήτηση. Το μόνο που ήθελε η διοίκηση της ΠΟΠ - ΟΤΑ ήταν να ψηφίσουν και να στείλουν νόθους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Τελικά, και παρά τη νοθεία, η ΔΑΣ κατάφερε να αυξήσει, σχεδόν διπλασίασε, τις δυνάμεις της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ