Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Κερδίζει έδαφος το κάλεσμα αγώνα

Την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοέμβρη το παμφοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Εφτασαν ήδη τους δέκα οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας που μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις συντάχτηκαν με το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο παμφοιτητικό συλλαλητήριο στις 28 Νοέμβρη και να καταδικάσουν μαζικά την πολιτική που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, απαξιώνει τις σπουδές και το πτυχίο, αποσυνδέοντάς το από το επάγγελμα και ιδιωτικοποιεί την παιδεία. Μοχλός γι' αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι απόλυτα συντεταγμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, είναι τα νομοσχέδια για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα κι αυτό για την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΑΕΙ που θα ακολουθήσει. Ενάντια σ' αυτά κινητοποιούνται οι φοιτητές, ζητώντας παράλληλα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την υγεία και τις ιατρικές σχολές, να καταργηθεί η οδηγία 89/48 και να μην περάσουν οι νέες εργασιακές σχέσεις.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, που έχουν πάρει ήδη απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση είναι: Νοσηλευτικής, Φιλοσοφικής, Πάντειου, ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγοί), Ιατρικής, Πολιτικών Μηχανικών, Γεωπονικής, Φυσικού, Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων.

Παράλληλα, οι παραπάνω Σύλλογοι, μετά από το κάλεσμα του Συντονιστικού αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συνάντηση συντονισμού των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 26/11, στις 12 το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 30 φοιτητικοί σύλλογοι απ' όλη την Ελλάδα, που έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.

Η ανταπόκριση των φοιτητών στο κάλεσμα αγώνα του Συντονιστικού είναι μεγάλη και αναμένεται να είναι αντίστοιχη και η επιτυχία των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Η εκτίμηση των φοιτητών της ΠΚΣ που μαζικά όλες αυτές τις μέρες εξορμούν στα αμφιθέατρα με το κάλεσμα του Συντονιστικού είναι ότι παγιώνεται η αντίληψη πως οι φοιτητές πρέπει μαζικά να απαντήσουν στην επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά τους και το μέλλον τους, ενώ και οι Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο είναι πιο μαζικές από τον προηγούμενο κύκλο στις αρχές του μήνα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org