Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Αθωώθηκαν 17 μαθητές

Αθώοι κρίθηκαν 17 μαθητές από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, που χτες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου, επειδή συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1998 για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που φοιτούσαν στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο της πόλης δικάστηκαν με την κατηγορία της φθοράς των σχολείων τους κατά τη διάρκεια των καταλήψεων που είχαν προχωρήσει.

Το κατηγορητήριο, όμως, κατέρρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς αποδείχτηκε σαθρό και ανυπόστατο.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο Γιώργος Χαρμάνης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τόνισε ότι η δίωξη των 17 μαθητών εντάσσεται στα πλαίσια της επιχείρησης τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος που αγωνίζεται για ένα καλύτερο σχολείο, για δημόσια δωρεάν παιδεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να δικαστούν στο Βόλο και δεκάδες άλλοι μαθητές, που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Βεβαίως και αυτές οι δίκες εντάσσονται στις αυταρχικές μεθόδους που επιστρατεύει η κυβέρνηση σε βάρος των μαθητών, με στόχο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημά τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org