Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σοβαρά τα προβλήματα στη λειτουργία του

Σε άσχημες συνθήκες φοιτούν στο σχολείο τους οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πειραιά. Ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και σε αίθουσες είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, οι γονείς των μαθητών απαριθμούν μια σειρά προβλημάτων: Η αυλή είναι κλειστή, χωρίς ήλιο και φως (πράγμα που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των παιδιών). Το μάθημα της Πληροφορικής γίνεται σε πολύ μικρή αίθουσα με παμπάλαια μηχανήματα, τα οποία ούτε καν πλησιάζουν τις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης. Αίθουσα πληροφορικής δεν υπάρχει. Το φωτοτυπικό μηχάνημα είναι πολύ παλιό και παρουσιάζει συνεχώς βλάβες. Το κυλικείο έχει κριθεί ακατάλληλο. Αίθουσα εκδηλώσεων δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει φύλακας...

«Οπως καθένας αντιλαμβάνεται οι συνθήκες φοίτησης των παιδιών μας είναι άθλιες», επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Γυμνασίου. Σημειώνουν επίσης, ότι υπάρχει οικόπεδο, επί της συμβολής των οδών Σαλαμίνος και Σπάρτης, το οποίο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΟΣΚ και «έχουμε εισπράξει υποσχέσεις από τους αρμόδιους φορείς ότι το κτιριακό συγκρότημα που θα ανεγερθεί, θα στεγάσει το 4ο Γυμνάσιο. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και αδράνεια και αναρωτιόμαστε για το πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες αυτές», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ