Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Απάντηση στην τρομοκρατία

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης, με πρωταγωνιστές τον διευθυντή του Λυκείου κ.Πιτένη και την Ασφάλεια Κοζάνης, καταγγέλλει με χτεσινή του ανακοίνωση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα μετά από «πρόσκληση» του διευθυντή του Λυκείου, όργανα της Ασφάλειας προσήγαγαν δύο μέλη της ΚΝΕ για τη γνωστή «εξακρίβωση στοιχείων». Το νέο αυτό κρούσμα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού σε σχολείο έγινε προχτές, τη μέρα που γίνονταν οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των μαθητών.

Οπως τονίζεται στην καταγγελία του ΝΣ Κοζάνης της ΚΝΕ, «στόχος του όλου σκηνικού» είναι η τρομοκράτηση των μαθητών, που «εντελώς τυχαία» εκείνη τη στιγμή προετοιμάζονταν για να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της πόλης, διεκδικώντας μεταξύ άλλων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

«Η "πρόσκληση" της Ασφάλειας ακριβώς αυτό το σκοπό είχε, την αποτροπή της συμμετοχής στην πορεία. Και φυσικά ο στόχος δε θα μπορούσε να 'ναι άλλος παρά οι νέοι κομμουνιστές, η πρωτοπορία στους αγώνες της νέας γενιάς για καλύτερη Παιδεία, για σχολείο που μορφώνει κι όχι να εξοντώνει, δημοκρατικό, συμμετοχικό, αντι-αυταρχικό, για δουλιά κι όχι ανεργία, για μια νέα κοινωνία.

Η προσπάθεια όλων αυτών που θέλουν τη νεολαία απαθή, αδρανή έπεσαν στο κενό. Οι μαθητές διαδήλωσαν μαχητικά την αντίθεσή τους σ' όλα αυτά που γίνονται γι' αυτούς... χωρίς αυτούς.

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Συντονισμένα ξανά, δίνουν ραντεβού στους δρόμους του αγώνα για την Τετάρτη 29 του Νοέμβρη. Τα μέλη της ΚΝΕ θα βρεθούν και πάλι μπροστά στους αγώνες κι αυτή τη φορά με... εξακριβωμένα τα στοιχεία τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν τις διώξεις μαθητών που αγωνίζονται(7/3/2012)
Κάλεσαν αστυνομία για την εξόρμηση της ΚΝΕ(2/6/2009)
«Τρομοκράτες είναι αυτοί που δέρνουν μαθητές και εργάτες»(1/12/2001)
Συλλαλητήριο αύριο(7/12/1999)
Απειλές και επιθέσεις από "εντεταλμένα όργανα"(12/1/1999)
Μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη(5/11/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org