Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συμπαράσταση ενάντια στην αυθαιρεσία των σχολαρχών

  Συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με αντιπροσωπεία του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ) και του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Τρίτη στον Περισσό.

Στη συνάντηση, στην οποία εκ μέρους του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ συμμετείχαν οι Νίκος Ζώτος και Λάζαρος Σορόπουλος, αναδείχτηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της αυθαιρεσίας των σχολαρχών, οι οποίοι παραβιάζουν κατάφωρα ακόμη και τους υπάρχοντες νόμους, εκβιάζουν και τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς ώστε να αμείβονται με λιγότερα χρήματα απ' ό,τι φαίνεται ότι λαμβάνουν, επιβάλλουν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και γενικεύουν το ωρομίσθιο, δε δίνουν διοριστήρια, προχωρούν σε απολύσεις.

Η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε την απόλυση εκπαιδευτικού με 17χρονη υπηρεσία από τη Σχολή Διαμαντόπουλου, επειδή διεκδίκησε μειωμένο ωράριο, το οποίο ως μητέρα δικαιούται με βάση το νόμο. Η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στην παράνομα απολυμένη εκπαιδευτικό και δεσμεύτηκε να κάνει κάθε προσπάθεια για την εφαρμογή του νόμου και την άμεση επαναπρόσληψή της.

Στη χτεσινή συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για την εκπαίδευση και την πρότασή του για την καθιέρωση του Ενιαίου 12χρονου Βασικού Υποχρεωτικού Σχολείου για όλους, Δημόσιου και Δωρεάν, επισημαίνοντας την ανάγκη κατάργησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και απορρόφησης στη δημόσια εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτήν. Κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της καθιέρωσης του Ενιαίου 12χρονου Σχολείου, της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικούς, με την επαναφορά της επετηρίδας, η οποία, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα το ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε κάθε προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ για αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας των σχολαρχών και της τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς, επισημαίνοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στη μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τον ταξικό του προσανατολισμό και την κοινή δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι οποίοι βιώνουν επίσης την εργοδοτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία και τον εκβιασμό στους χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org