Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ακυρώνοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα

ΚΚΕ: Τα ελλείμματα τα δημιούργησαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος και αυτοί πρέπει να τα πληρώσουν. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ολοι οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν το τσάκισμα των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων

Η κυβέρνηση ξεθεμελιώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, απαλλάσσοντας εργοδότες και κράτος από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές θέσεις:

  • Οι εργοδότες δε θα καταβάλλουν εισφορές ανά εργαζόμενο με βάση το μισθό του, αλλά με βάση τον τζίρο των επιχειρήσεων.Ενώ μόνο για το 2010, θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι εργοδοτικές εισφορές με πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η ανταποδοτικότητα, δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων, θα είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης και με βάση αυτές θα καθορίζονται και η σύνταξη και οι παροχές! Το κράτος θα συνεισφέρει μόνο για την προνοιακή σύνταξη και τις προνοιακές παροχές εξαθλίωσης.
  • Οι μεγαλοεπιχειρηματίες δε θα απαλλάσσονται μόνο από τις όποιες εισφορές τους, αλλά θα ενισχύονται με τη λεγόμενη πολιτική επιδότησης της εργασίας αντί της ανεργίας.
  • Κατοχυρώνεται νομικά η μόνιμη ρύθμιση των χρεών προς τα ταμεία των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενώ η δημιουργία του λεγόμενου Ταμείου Αλληλεγγύης των γενεών θα είναι ένα νέο φορολογικό βάρος για τα λαϊκά στρώματα.

ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ