Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεθεμελιώνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Οσο προχωρά ο διάλογος - απάτη της κυβέρνησης, τόσο αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της είναι η ξεθεμελίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, για να απαλλαγούν οι μεγαλοεργοδότες και το κράτος από τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και να μεταφερθούν τα βάρη στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Αυτό σημαίνουν οι κυβερνητικές θέσεις:

  • Οτι η ανταποδοτικότητα, δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων, θα είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης και με βάση αυτές θα καθορίζονται και η σύνταξη και οι παροχές! Το κράτος θα συνεισφέρει μόνο για την προνοιακή σύνταξη και τις προνοιακές παροχές εξαθλίωσης.
  • Οι εργοδότες να μην καταβάλλουν εισφορές ανά εργαζόμενο με βάση το μισθό του, αλλά με βάση τον τζίρο των επιχειρήσεων.
  • Οχι μόνο να απαλλαγούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες από τις όποιες εισφορές τους, αλλά να ενισχύονται με τη λεγόμενη πολιτική επιδότησης της εργασίας αντί της ανεργίας. Ταυτόχρονα, τους ανοίγουν το δρόμο εκτός από τα αποθεματικά να ληστέψουν και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων.
  • Η νομική κατοχύρωση της μόνιμης ρύθμισης των χρεών προς τα ταμεία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
  • Η δημιουργία του λεγόμενου Ταμείου Αλληλεγγύης των γενεών στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ένα νέο φορολογικό βάρος για τα λαϊκά στρώματα.

Ολοι οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι με μια φωνή πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν το τσάκισμα των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Η επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη δείχνει το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Τα ελλείμματα δημιούργησαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος και αυτοί πρέπει να τα πληρώσουν. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org