Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξεταστική Επιτροπή και για τη «Γερμανός»

Nέα πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής - την 5η κατά σειρά - κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά για την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την ΚΟΣΜΟΤΕ. Σύμφωνα με την πρόταση η υπόθεση της εξαγοράς «έχει πολλαπλές παραμέτρους πολιτικής και οικονομικής υφής», που έχουν να κάνουν με «προνομιακές πληροφορίες για την εξαγορά της εταιρείας "Γερμανός", που επέτρεπαν στη συναγωγή συμπερασμάτων και εκτιμήσεων σχετικά με τις επιπτώσεις στην τιμή των μετοχών των εταιρειών "Γερμανός", ΟΤΕ και ΚΟΣΜΟΤΕ». Επίσης, τονίζεται ότι η εξαγορά ήταν σε γνώση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και υπήρξε τεχνητή διαμόρφωση της τιμής της μετοχής της εταιρείας «Γερμανός» με σκοπό την κερδοσκοπία. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι στην εξαγορά υπήρξε απουσία ελέγχων στις παραπάνω συναλλαγές και παράλειψη της ΚΟΣΜΟΤΕ να αναπτύξει δικό της δίκτυο καταστημάτων ενώ εξαγόρασε το δίκτυο της «Γερμανός» σε τίμημα πολλαπλάσιο «ευλόγου». Από τη «μεθοδευμένα υπερτιμολογημένη εξαγορά της εταιρείας "Γερμανός" ύψους 1,3 δισ. ευρώ προκύπτουν προφανείς ευθύνες και ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες καταλήγουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ». Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής οι τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών έχουν παραγραφεί.

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στην Βουλή για τον προϋπολογισμό, υπενθύμισε ότι «ως ΚΚΕ είχαμε ζητήσει επίσημα την προώθηση μιας τέτοιας διαδικασίας. Εχουμε επανειλημμένα ζητήσει να προχωρήσει η Εξεταστική Επιτροπή. Από την πλευρά μας, η συμμετοχή μας σε αυτές τις επιτροπές, γιατί είναι η πέμπτη που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, θα αποσκοπεί στο να ριχτεί όσο γίνεται περισσότερο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές, και εκτός των άλλων για να κονιορτοποιηθούν οι συκοφαντίες και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΛΑΟΣ».

Αλήθεια, ο Πάγκαλος που έλεγε ότι αν δεν αποδεικνυόταν «σχέση» του ΚΚΕ με τη «Γερμανός» θα ...παραιτούνταν, θα φέρει στοιχεία;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ