Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση εξωραϊσμού της αντιμεταναστευτικής πολιτικής

Να εξωραΐσει την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και τη διαιώνιση του καθεστώτος της παρανομίας για χιλιάδες μετανάστες, επιχείρησε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του ανοιχτού υπουργικού συμβουλίου που παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής», που ο ίδιος έχει κηρύξει απέναντι στους μετανάστες, επιδίωξε χτες με «επιδερμικές» εξαγγελίες που δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών των μεταναστών να εμφανίσει την κυβέρνηση σαν ...«προστάτη των ανθρώπινων δικαιωμάτων». Με τη συνδρομή και του αρχιεπισκόπου που παραβρέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ένα «ανθρώπινο» προσωπείο απέναντι στους μετανάστες που περιορίστηκε όμως σε κορόνες «φιλανθρωπίας».

«Οι στόχοι της μεταναστευτικής πολιτικής μας είναι η ασφάλεια, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και με περίσσεια υποκρισία ανέφερε ότι «η «χορήγηση ιθαγένειας σε ομογενείς και μετανάστες είναι ένα στοίχημα το οποίο η Ελλάδα δεν δικαιούται να μην κερδίσει». Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης τόνιζε ότι «η μετανάστευση παίρνει διαστάσεις εθνικού προβλήματος» και προχωρούσε σε αναλυτική καταγραφή των συλλήψεων και των επαναπροωθήσεων, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων που βασίζονται στις αποφάσεις της ΕΕ.

Ο Γ. Παπανδρέου ...ανακάλυψε επίσης ότι «όλα τα κόμματα συμφωνούν κατά βάση, πλην κάποιων ακραίων φωνών, με τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση», επιχειρώντας να προσδώσει μια «νέα διάσταση πατριωτισμού», όπως την χαρακτήρισε, στην αντιμεταναστευτική πολιτική του.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε και το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «αποτελεί εθνικό θέμα», αλλά να αποσιωπά ότι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού έχουν παραδώσει τα «κερδοφόρα» τμήματα του οδικού δικτύου για εκμετάλλευση στους ιδιώτες αδιαφορώντας πλήρως για το υπόλοιπο δίκτυο της χώρας.

Συζητήθηκε, επίσης, και η πορεία της οικονομίας, παρότι δεν ήταν στην ατζέντα, μετά από αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγ. Βενιζέλου, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να ενημερώνει τους υπουργούς τόσο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όσο και για την κατάρτιση του αντιδραστικού συμφώνου σταθερότητας που θα καταθέσει στην ΕΕ η κυβέρνηση και προβλέπει νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ