Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Νέος πατριωτισμός»!

Ας όψονται

αυτοί που παρέδωσαν το αεροδρόμιο της Αθήνας στην (γερμανική) «Χόχτιφ».

Ας όψονται

αυτοί που παρέδωσαν τα ναυπηγεία στην (γερμανική) «Τύσεν».

Ας όψονται

αυτοί που ξεπούλησαν τον ΟΤΕ στην (γερμανική) «Ντόιτσε Τέλεκομ».

Ας όψονται

αυτοί που διαπραγματεύονται με τους Γερμανούς για να φορτώσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού τα χρέη από αγορές τανκς τύπου «Λέοπαρντ» μέχρι υποβρύχια που... γέρνουν.

Ας όψονται

αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από την συνθήκη του Μάαστριχτ για να τεθεί η Ελλάδα «κάτω από την μπότα του Γερμανού τραπεζίτη» (του Αντρέα Παπανδρέου είναι η φράση - για όσους δεν θυμούνται)...

Ας όψονται

αυτοί που μας έβαλαν και μας κρατάνε στην ΕΕ της «γερμανικής ατμομηχανής», που για την ελληνική οικονομία σημαίνει ότι για κάθε ένα ευρώ που «μας δίνουν» μέσω των «κοινοτικών πακέτων» (και τα οποία μεταξύ τους τα «ξεκοκαλίζουν»), ο ελληνικός λαός τους το πληρώνει... πέντε ευρώ!

Ας όψονται

αυτοί που επί 65 χρόνια δεν έχουν τολμήσει να ψελλίσουν ούτε ένα «κιχ» διεκδίκησης των αποζημιώσεων που οφείλει να καταβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα από τις θηριωδίες που διέπραξε στον τόπο κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

*

Αυτή είναι η (πραγματική) σχέση της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Για την ακρίβεια, αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει ο ελληνικός λαός από τη σύμπραξη του γερμανικού με τον ελληνικό καπιταλισμό.

Από εδώ απορρέει και το θράσος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, του κ. Σόιμπλε, ο οποίος απευθύνθηκε προχτές στα ευρωενωσιακά κονγκλάβια με ύφος ανθρώπου που «ταΐζει» (!) τους Ελληνες.

Αλλά το «δικαίωμα» αυτό στον επικεφαλής της οικονομικής «κομαντατούρ» της ΟΝΕ, κάποιοι του το έχουν δώσει.

Και αυτοί οι κάποιοι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες:

Στην πρώτη κατηγορία, σε οικονομικό δηλαδή επίπεδο, ανήκουν εκείνοι οι Ελληνες που μαζί με τους Γερμανούς συναδέλφους και συνεργάτες τους τρώνε και πίνουν εις βάρος του ελληνικού (και του γερμανικού) λαού.

Στη δεύτερη κατηγορία, σε πολιτικό δηλαδή επίπεδο, ανήκουν όσοι εμφορούνται από την αντίληψη που για μια ακόμα φορά ο Γ. Παπανδρέου την περιέγραψε χτες στο Υπουργικό του Συμβούλιο σαν... «νέο πατριωτισμό»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ