Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικαιολογημένος ο φόβος τους

Για τη «στάση του ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα» ρωτήθηκε χτες από το «Κανάλι 1» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης και απάντησε με τον εξής τρόπο: «Το ΚΚΕ βρίσκεται κι αυτό μέσα σε μια στρατηγική κρίση. Είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογήσει στους πολίτες που το υπερασπίζονται το αδιέξοδο της πολιτικής του. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην κρίση, μέσα στα αδιέξοδα τα οικονομικά και τα κοινωνικά το ΚΚΕ στις εκλογές του 2009 έχασε δυνάμεις και σημαντικές δυνάμεις. Αυτό φοβάμαι ότι θα το οδηγήσει σε μια νέα εσωστρέφεια και αυτή η εσωστρέφεια θα εκδηλώνεται όλο και περισσότερο με έναν ιδιόμορφο πολιτικό βολονταρισμό, με έναν ακτιβισμό που και πάλι δε θα έχει καμία επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας, με την οικονομική και κοινωνική σκληρή σε κάθε περίπτωση πραγματικότητα».

Γνωστά και αναμασημένα τα «επιχειρήματα» του Μπεγλίτη και το «ενδιαφέρον» του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου για το ΚΚΕ και τη στρατηγική του. Γνωστή είναι και η διαχρονική θέση της σοσιαλδημοκρατίας στην πρώτη γραμμή ενάντια στο κομμουνιστικό κίνημα. Ο Μπεγλίτης όμως «καρφώνεται» και μαζί του όλη η κυβέρνηση. Επειδή η δήλωση γίνεται λίγες μόνο ώρες μετά την αποκάλυψη για συμμετοχή της χώρας στην «αντιπυραυλική ασπίδα» και την προετοιμασία για συμμετοχή στις χερσαίες δυνάμεις στη Σομαλία. Προπάντων γίνεται μια μόλις μέρα μετά το προσκλητήριο της ελληνικής κυβέρνησης προς το ΝΑΤΟ να παίξει ρόλο επιδιαιτητή στη διμερή διευθέτηση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην αποκάλυψη και το αντιπάλεμα αυτής της επικίνδυνης πολιτικής, των συνολικότερων αντεργατικών και αντιλαϊκών ανατροπών που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Γι' αυτό η κυβέρνηση βγάζει στο μεϊντάνι όλα της τα στελέχη να συκοφαντούν και να πλαγιοκοπούν το ΚΚΕ με τα ίδια ξοφλημένα, αλλά ενιαία επεξεργασμένα επιχειρήματα. Τους το ξαναλέμε: Μάταιος ο κόπος τους. Οσο κι αν σκούζουν, όσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν, το ΚΚΕ θα τους ξεσκεπάζει με πολιτικά επιχειρήματα και πάλη. Και αυτούς και τους συνδαιτυμόνες τους στα ΝΑΤΟικά τραπέζια, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που προσπαθούν να ρίξουν τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής βαθιά στο λάκκο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.


Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ