Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10529

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμη για συμμετοχή στην «αντιπυραυλική ασπίδα»

Πρόθυμη δηλώνει η κυβέρνηση να συμμετέχει η Ελλάδα στο «σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας» που στήνουν Αμερικανοί και ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και ταυτόχρονα καλεί τις ΗΠΑ να αναλάβουν πρωτοβουλία στα Ελληνοτουρκικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  3
36η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Σήμερα οι μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές πορείες

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σήμερα βρίσκει νόημα και συνέχεια μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή της, τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  19   -   21

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ με άλλοθι τα ελλείμματα από τη ληστεία του κεφαλαίου

Σκηνικό τρομοκράτησης των εργαζομένων και προκλητικής κινδυνολογίας για τα ελλείμματα των ταμείων στήνει η κυβέρνηση, προκειμένου να καρατομήσει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα, προαναγγέλλοντας «διάλογο» εδώ και τώρα, συμμετοχή στον οποίο δήλωσε πρόθυμα η ΓΣΕΕ. Η νέα σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα έχει αποφασιστεί στην ΕΕ εδώ και χρόνια με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ το έλλειμμα, που τώρα χρησιμοποιείται ως άλλοθι, δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Τα ταμεία άδειασε και συνεχίζει να τα αδειάζει η θρασύτατη ληστεία που υφίστανται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες επί δεκαετίες. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Καμιά αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, καμιά μείωση στις συντάξεις. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν κατηγορηματικά την πολυχρησιμοποιημένη βιτρίνα του «κοινωνικού διαλόγου» και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους συμμετέχουν σε αυτόν.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Ωριμο τέκνο της ανάγκης»

Συμπληρώνονται σήμερα 91 χρόνια από το ιδρυτικό Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ). Η στρατηγική του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία ανταποκρίνεται στα μακροπρόθεσμα και στα άμεσα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών. Αποτελεί τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό, απάντηση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.


ΣΕΛ.  9

Αντεπίθεση τώρα!

Σε καθολική επίθεση για κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών στρωμάτων προχωρά η κυβέρνηση, προωθώντας συνολικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στην Παιδεία, στην Υγεία, στο λαϊκό εισόδημα. Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει με σταθερότητα και αποφασιστικότητα την πορεία της για τις μεγάλες αλλαγές και τομές». Σε ερώτηση του «Ριζοσπάστη», αν οι «διαρθρωτικές αλλαγές» αφορούν το Ασφαλιστικό, την Παιδεία, την Υγεία, τις εργασιακές σχέσεις, απάντησε «φυσικά και αυτά είναι μέσα στα μείζονα ζητήματα». Ολα για το κεφάλαιο και την κερδοφορία του, με πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα, αλλά με μόνιμου χαρακτήρα αντιδραστικές αλλαγές, για πιο φτηνούς εργάτες, ένταση της εκμετάλλευσης. Καμιά αναμονή δεν πρέπει να έχει η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα απέναντι στην καθολική επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, που έχει τη συμφωνία της ΝΔ. Να αντιτάξουν την αγωνιστική διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των αναγκών τους, απειθαρχώντας, με οργάνωση αντεπίθεσης, στη ρότα της αντιμονοπωλιακής πάλης.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ