Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με στρατηγικό σχέδιο οι νέες ανατροπές

Η εφ' όλης της ύλης επίθεση σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά και λαϊκό εισόδημα συζητιέται στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Νέοι εργαζόμενοι και γυναίκες θα είναι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ
Νέοι εργαζόμενοι και γυναίκες θα είναι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ
Το στρατηγικό σχεδιασμό για την καρατόμηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, την επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα μέσω του προϋπολογισμού, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας με νέο γύρο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, θα καταρτίσει και θα επικυρώσει σήμερα η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση συντονισμένα ανοίγει όλα τα μέτωπα των αντιδραστικών «τομών και αλλαγών» - όπως τις ονομάζει - επιδιώκοντας να προωθήσει άμεσα το πακέτο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει «κοινωνική συναίνεση». Σ' αυτή την επιχείρηση θα ενταχθεί και η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο - η οποία ενδέχεται να πάρει και τη μορφή τηλεοπτικού διαγγέλματος - με το οποίο θα καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους να γίνουν «συμμέτοχοι» στην προώθηση και εφαρμογή των «αναγκαίων αλλαγών» μέσα από ένα «ευρύ κοινωνικό διάλογο».

Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες εμφανίζονται για μια ακόμη φορά να συνδράμουν τα κυβερνητικά σχέδια, δηλώνοντας έτοιμες να κάτσουν στο τραπέζι του «διαλόγου», με μοναδική προϋπόθεση να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις θέσεις της!

Ο πρωθυπουργός, εντείνοντας την προσπάθεια να εξαπατήσει το λαό, αναμένεται και σήμερα να εμφανίσει από τη μια πλευρά την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης για την προώθηση των ανατροπών και από την άλλη θα επικαλεστεί τη «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού» και την «τραγική οικονομική κατάσταση» που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να υφαρπάξει τη λαϊκή συναίνεση και να εξαπολύσει τη γενικευμένη επέλαση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού και να εμφανιστεί ότι παίρνει φιλολαϊκά δήθεν μέτρα. Σ' αυτή την προσπάθεια και συνεχίζοντας τα πυροτεχνήματα περί «κοινωνικής ευαισθησίας», στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση δήθεν για την «προστασία των δανειοληπτών».

Πίσω από τους βαρύγδουπους τίτλους, κρύβεται ένα σχέδιο νόμου που έρχεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των τραπεζών, αφού αφ' ενός δε θίγει το καθεστώς των ληστρικών επιτοκίων και αφ' ετέρου παρατείνει τη «θηλιά» της αποπληρωμής των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μάλιστα έντοκα, εξασφαλίζοντας στις τράπεζες ότι δε θα χάσουν τα χρήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ