Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα νέα υπουργεία

Μετά την ορκωμοσία του, ο Γ. Παπανδρέου υπέγραψε τα τρία σχέδια Προεδρικού Διατάγματος που επικυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας βάσει των οποίων συγχωνεύτηκαν και συγκροτήθηκαν υπουργεία. Βάσει αυτών δημιουργήθηκαν:

-- Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα μεταφερθούν από το υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (συγχωνεύεται με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα.

-- Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο οποίο συγχωνεύονται τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης.

-- Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάστηκε σε υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συγχωνεύτηκαν σε αυτό τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ταυτόχρονα καταργήθηκε το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και μετατράπηκε σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης η οποία θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ