Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ»
Διαφώνησαν επί της διαδικασίας της υπουργοποίησης

Αρνήθηκαν πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν το υπουργείο Περιβάλλοντος, επειδή δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

Αρνήθηκαν οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν το υπουργείο Περιβάλλοντος, εγείροντας ζήτημα επί της διαδικασίας, καθώς, όπως αναφέρουν, η όποια συνεργασία πρέπει να είναι προϊόν προγραμματικού διαλόγου, ο οποίος σ' αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξε. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν «ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις».

Συμπληρώνουν «αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως». Με άλλα λόγια, επαναλαμβάνουν αυτό που έλεγαν και προεκλογικά, ζητώντας τη λαϊκή ψήφο. Οτι δηλαδή είναι διαθέσιμοι για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Στο ίδιο πνεύμα της «διαθεσιμότητας», οι «Οικολόγοι Πράσινοι» δηλώνουν στην ίδια ανακοίνωση: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε κριτικοί στην εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ