Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εξ όνυχος τον λέοντα

Τι έλεγε η πρόβλεψη του ΚΚΕ; Οτι θα γνωρίσουμε το χειρότερο ΠΑΣΟΚ; Χα! Μια ζωή συντηρητικοί στις διατυπώσεις τους αυτοί οι κομμουνιστές.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Και μάλιστα με υπουργό τον Χρυσοχοΐδη! Από αύριο τα ΜΑΤ θα βαράνε προστατεύοντας τον πολίτη.

Υπουργείο Διά Βίου Μάθησης! Με υπουργό την κυρία «ευελφάλεια», συγνώμη, την Κα Διαμαντοπούλου για όποιον δε θυμάται τη νονά της διά βίου επανακατάρτισης και της εργασιακής περιπλάνησης. Επίτροπος γαρ της ΕΕ, τα 'μαθε καλά τα ευρωενωσιακά. Ποια γράμματα, ποια Παιδεία; Διά βίου αγράμματος, όπως θα μαζεύεις τη μια απόλυση μετά την άλλη, έτσι θα μαζεύεις και τις «εκπαιδευτικές» μονάδες από ΚΕΚ σε ΚΕΚ για να μπορείς να ζητιανέψεις το επόμενο μεροκάματο. Οταν πριν από - κοντά - 30 χρόνια, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρούσε να περάσει το σύστημα «sandwich courses» (ένα εξάμηνο σχολή, ένα εξάμηνο τζάμπα δουλειά στο βαπόρι) στη ναυτική εκπαίδευση, κατ' απαίτηση των εφοπλιστών, είχαν σηκωθεί και οι πέτρες του λιμανιού. Τώρα, το πλασάρουν σ' όλη την εκπαίδευση σα καινοτομία. Πώς να μη θυμηθείς τον Αμπατιέλο, που έλεγε να κοιτάς στη θάλασσα για να δεις τι έρχεται στη στεριά...

Συντονιστής σε όλους αυτούς ο Πάγκαλος!

Η αστική τάξη έχει βαθιά γνώση για το ποιος είναι ο αντίπαλός της. Γι' αυτό και πρέπει να στήσει γρήγορα στα πόδια της τη ΝΔ. Σου λέει, οι «οικολόγοι» είναι καμένοι ως αντιπολίτευση (έφτασε ως κι ο ΓΑΠ να τους θεωρήσει αυτονόητους, άλλο που κάνουν «κόνξες»...). Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Μουλόπουλου (τον βουλευτή του γνωστού συγκροτήματος) έχει δηλώσει επίσης διαθέσιμος. Ασε που ο Καρατζαφέρης ασχολείται με την ανακατασκευή της πολυκατοικίας... Ποιος θα καλύψει το κενό;

Η αστική τάξη κάνει πως δεν καταλαβαίνει, αλλά ξέρει τι εννοεί το ΚΚΕ όταν δηλώνει πως πιο αποφασιστικά ριχνόμαστε στη μάχη για να οικοδομηθεί το μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων που θα 'χουν καθαρά απέναντί τους τα μονοπώλια και την πολιτική τους εκπροσώπηση.

Η αστική τάξη μετρά τα πράγματα ως τάξη απέναντι σε τάξη. Το ίδιο κι εμείς. Κι αυτό το γνωρίζουν οι αστοί. Το γνωρίζουν και οι δημοσιογράφοι τους που πασχίζουν να περιορίσουν το ΚΚΕ στα όρια μιας δήθεν αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, σα να μην έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε.

Η αστική τάξη έχει ένα κύριο πρόβλημα, τη στρατηγική του ΚΚΕ. Αυτήν θέλει να βγάλει από τη μέση, γι' αυτήν δε θέλει να γίνεται κουβέντα, γι' αυτό και στήνει απέναντι στο ΚΚΕ κάθε φορά κι ένα σκιάχτρο το οποίο δήθεν πολεμάει το ΚΚΕ. Ελπίζει πως θα παρουσιάσει το ΚΚΕ σα μια ακίνδυνη γραφικότητα.

Η αστική τάξη διαπίστωσε με βαθιά λύπη από το εκλογικό αποτέλεσμα ότι το ΚΚΕ, προβάλλοντας ακριβώς τη στρατηγική του - λέγοντας δηλαδή στα λαϊκά στρώματα ότι δεν έχουν να ελπίζουν τίποτα από τη διαχείριση του καπιταλισμού κι ότι πρέπει να βάλουν πλώρη - να συγκεντρώσουν δυνάμεις για μια άλλη εξουσία, τη λαϊκή - έτσι ακριβώς, το ΚΚΕ συσπείρωσε γύρω από αυτή τη γραμμή πάνω από 500.000 ανθρώπους.

Η αστική τάξη ξέρει πως τα δύσκολα είναι μπροστά και εκφράζει ανοιχτά την αγωνία της, γιατί το ΚΚΕ δεν αλλάζει στρατηγική. Ορισμένοι έφτασαν χτες να προβλέπουν ως και σεισμικές αναταράξεις στο ΚΚΕ. Δε βλέπουν όνειρα, για μια ακόμη φορά παρέμβαση στο εσωτερικό του ΚΚΕ θέλουν να κάνουν και δεν το κρύβουν. Τόσα σκαμπίλια έφαγαν όποτε το επιχείρησαν και μυαλό δεν έβαλαν. Θα εισπράξουν ξανά ένα στραπάτσο.

Δουλειά μας εμείς...

Με τους ανθρώπους που πήγαν στην κάλπη με κρύα καρδιά και το 'ριξαν ΠΑΣΟΚ ή και ΝΔ. Για μας ήταν και παραμένουν εργατική τάξη που την καλούμε να οργανωθεί, να συσπειρωθεί γύρω από το ΚΚΕ, να βάλει στόχους πάλης που να υπακούουν σε μια στρατηγική αντάξια της τάξης που παράγει. Κατά συνέπεια να ακυρώσει τη λάθος επιλογή στην κάλπη, με μια βαριά επιλογή στο δρόμο. Εχουμε αγώνες. Οχι αύριο, σήμερα.

Εδώ πια μιλάμε για την ίδια τη ζωή. Δεν έγιναν και δε θα γίνουν χαρούμενες οι γειτονιές ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ αναθέσει στη ΜΚΟ του Χρυσόγελου να στήσει κρεμαστούς κήπους. Οι ίδιοι άνθρωποι θα φεύγουν με σκυφτό κεφάλι για τη δουλειά, οι ίδιοι θα γυρνάνε με την ψυχή στο στόμα να προλάβουν το παιδί στο σχολείο, οι ίδιοι θα τρέχουν για το φροντιστήριο και οι ίδιοι αργά το βράδυ θα κοιτάνε αποκαμωμένοι στην τιβί τους τάδε με τους άλλους να πλακώνονται δήθεν για να συντηρείται ο μύθος της πολιτικής αντιπαράθεσης εντός και επί τα αυτά.

Και μετά; «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε», γιατί το πρωί έχει τρέξιμο. Εδώ είμαστε. Το κάλεσμα του ΚΚΕ παραμένει ακέραιο. Δε θα περιμένουμε την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να μετρηθούμε. Εδώ και τώρα θα μετράμε την αλλαγή που γίνεται ή δε γίνεται στις συνειδήσεις με συγκεκριμένους δείκτες. Πόσοι οργανώθηκαν, τι στόχους έβαλαν, με ποιους συγκρούστηκαν, ποιους έκαναν πέρα, ποιες πόρτες δεν έμειναν μισάνοιχτες κ.ά. Το γνωρίζαμε χτες, το μετρήσαμε ξανά τώρα. Καλά τα λόγια, καλύτερη η πράξη.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο ατσαλωμένοι, πιο έτοιμοι για τη Σοσιαλιστική Επανάσταση!(2013-03-28 00:00:00.0)
Μάζευε οργή κι οργάνωσέ την(2009-10-10 00:00:00.0)
Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί!(2009-09-23 00:00:00.0)
Ποιος με ποιον(2009-09-22 00:00:00.0)
Στο φως της μέρας, δυνατά ΚΚΕ!(2009-09-15 00:00:00.0)
Ψηλά ο πήχης των απαιτήσεων(2009-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ