Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση

Ανακοίνωση - κάλεσμα στους εργαζόμενους να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να αποκρούσουν τα χειρότερα

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δείξει δείγματα γραφής στο κεφάλαιο, εφαρμόζοντας την αντεργατική πολιτική χρόνια τώρα. Διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων μπορεί να δώσει μόνο ο ενιαίος ταξικός αγώνας
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δείξει δείγματα γραφής στο κεφάλαιο, εφαρμόζοντας την αντεργατική πολιτική χρόνια τώρα. Διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων μπορεί να δώσει μόνο ο ενιαίος ταξικός αγώνας
Με αφορμή την κυβερνητική αλλαγή το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Καμιά αυταπάτη - Καμιά αναμονή - Καμιά πίστωση χρόνου. Οργάνωση - Αντεπίθεση

Το ΠΑΜΕ για την αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση τονίζει ότι: Οι εργαζόμενοι και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας έχουν ανάγκη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι αλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες. Αν έφυγαν "κακήν κακώς" οι "γαλάζιοι" εκπρόσωποι του κεφαλαίου, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι οι "πράσινοι" είναι καλύτεροι. Και οι δύο έχουν δείξει δείγματα γραφής στο κεφάλαιο εφαρμόζοντας την αντεργατική πολιτική χρόνια τώρα.

Εξάλλου, η ικανοποίηση που εκφράστηκε για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών από την αστική τάξη λέει πολλά. Η ικανοποίηση του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνη για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Ο γνωστός επίσης οραματιστής της ταφόπλακας των εργασιακών δικαιωμάτων, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κ. Μίχαλος, μετέφερε τα συγχαρητήρια του επιχειρηματικού κόσμου!!!

Την παράσταση όμως κλέβει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. "Ξεχνάει" το πρώτο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ότι η κόλαση που ζουν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς είναι έργο και του ΠΑΣΟΚ. Το εισόδημα με το μεροκάματο των 33 ευρώ, η κατάργηση του 8ωρου με το νόμο 2874/2001 που νομιμοποίησε τα "δουλεμπορικά" γραφεία μαζί με τον γνωστό 2639 του 1998 που νομιμοποιεί την εκ περιτροπής εργασία. Τα αντιασφαλιστικά τερατουργήματα, τους νόμους για Υγεία, Παιδεία, κ.ά., είναι νόμοι που οπλίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα και τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Και σ' όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα η ΓΣΕΕ μπήκε μπροστά για να υλοποιηθούν.

Αυτό δήλωσε και τώρα ξετσίπωτα. Οτι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δήθεν υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα 30 λεπτά αύξηση, τη νέα επίθεση σε ασφαλιστικά δικαιώματα, κλπ., θεωρώντας παραλείψεις και λάθη τις αντεργατικές επιλογές που έτσι κι αλλιώς θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση.

Αλλά, όπως λέει ο λαός μας, "δείξε μου τους φίλους σου για να σου πω ποιος είσαι". Ετσι και οι εργαζόμενοι όχι μόνο ψευδαισθήσεις δεν πρέπει να έχουν για το ποια συμφέροντα θα υπηρετήσει η "νέα" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ γρήγορα να ετοιμαστούν. Για σκληρούς ταξικούς αγώνες, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους από την εργοδοσία, που μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και "μαέστρο" την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάτω από τα χειροκροτήματα της ΕΕ, του Αλμούνια, θα κλιμακώσουν την αντεργατική επίθεση το επόμενο διάστημα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουν την πάλη κατά της προσπάθειας να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Η νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διασφαλίσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας, χτυπώντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, τη ζωή της. Να μπουν στην πρώτη γραμμή μάχης.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να πάρει την υπόθεση της ζωής της στα χέρια της. Να βάλει στη γωνία τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τη ΓΣΕΕ, γιατί είναι επικίνδυνη για τα δικαιώματά της. Να δυναμώσει το ΠΑΜΕ για τη συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στα μονοπώλια. Για την κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, για την ανατροπή της εξουσίας των πολυεθνικών και να γίνει ιδιοκτησία της εργατικής τάξης ο πλούτος που παράγει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ