Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Ο λαός υπερασπίζεται τα συμφέροντά του ψηφίζοντας μόνο ΚΚΕ

«Στις 4 του Οκτώβρη θα σταθούμε και πάλι μπροστά στις κάλπες. Θα κρατήσουμε για άλλη μια φορά για δυο λεπτά στα χέρια μας το τρομερό όπλο που λέγεται ψήφος. Και είναι τρομερό το όπλο αυτό στα χέρια της εργατικής τάξης, στα χέρια των εργαζόμενων της χώρας μας, όταν πέσει στην κάλπη με νόημα, με ευθύνη, με θάρρος, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των εκμεταλλευτών τους». Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας στη χτεσινή συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Ο Κ. Καζάκος είπε μεταξύ άλλων:

«Τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν συμφωνήσει και υπογράψει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, στις διάφορες διακυβερνητικές που γίνονται κάθε χρόνο, έχουν φτάσει στο σημείο σήμερα να λεηλατήσουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος τον περασμένο αιώνα. Υπάρχουν και τα μικρότερα κόμματα, ο ΣΥΝ, ο ΛΑ.Ο.Σ., τώρα βγήκαν και οι Πράσινοι. Φοράνε ένα φιλολαϊκό προσωπείο, με ένα πλατύ χαμόγελο στα κανάλια, αλλά στο βάθος υπηρετούν ο καθένας τα δικά του ιδιοτελή συμφέροντα. Είναι κόμματα καιροσκοπικά, που παλεύουν γύρω από το τραπέζι της πλουτοκρατίας να αρπάξουν στον αέρα το ξεροκόμματο που θα τους πετάξουν. Ο βασικός στόχος όλων αυτών είναι να απαξιώσουν την εργατική δύναμη και να παραδώσουν σιδηροδέσμια την εργατική τάξη στο κεφάλαιο. Το ΚΚΕ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη στον τόπο μας που αντιστρατεύεται αυτήν την πολιτική, που στέκεται απέναντι και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να την ανατρέψει.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό - όχι μόνο τους δικούς του ψηφοφόρους - όλους τους εργαζόμενους της χώρας, όλον αυτό το φτωχό κόσμο που κατά συνήθεια και κατά σύστημα στηρίζει τους εκμεταλλευτές του, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες παραφυάδες, αυτή τη φορά να σταθεί στην κάλπη υπεύθυνα και με θάρρος, να υπερψηφίσει το ΚΚΕ. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αξιοποιήσει την απογοήτευση, την οργή και την απελπισία της εργατικής τάξης στον τόπο μας και, με τη μεγάλη του πείρα, είναι το κόμμα εκείνο που μπορεί να οργανώσει ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο πάλης, για να βάλει φραγμούς σε αυτόν τον κατήφορο, να μπορέσει να αλλάξει τους συσχετισμούς και να μπορέσει να ξανακερδίσει τα δικαιώματα που μας έχουν αρπάξει. Ο ηρωισμός, η αυτοθυσία των κομμουνιστών, ο αγνός πατριωτισμός τους, το απαράμιλλο ήθος τους, οι αγώνες και οι θυσίες και το αίμα που έχουν χύσει στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων είναι το μόνο γερό θεμέλιο, το μόνο σταθερό έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί ο λαός μας να χτίσει τα όνειρά του για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι του κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος προς τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, προς το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ