Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ

Απέμειναν λιγότερο από δύο βδομάδες για το άνοιγμα της κάλπης. Χρόνος ικανός για το λαό να αναλογιστεί όλες τις παραμέτρους αυτής της κρίσιμης μάχης και να αποφανθεί σε ποια πολιτική δύναμη μπορεί να ακουμπήσει την ελπίδα του, την εμπιστοσύνη του, χωρίς τον κίνδυνο να νιώσει την επαύριον των εκλογών προδομένος, εξαπατημένος. Το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη, σε ολόκληρο το λαό. Ιδιαίτερα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα που ψήφιζαν έως τώρα ΝΔ. Δεν τους ταιριάζει να το επαναλάβουν. Σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ελπίζουν στο μη χειρότερα. Πρέπει να σκεφτούν. Η ΝΔ οργάνωσε την απογραφή για να δικαιολογήσει τη λιτότητα. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα κάνει καταγραφή για να καταλάβουμε τις αντοχές της οικονομίας.

Το ΚΚΕ διεκδικεί την εμπιστοσύνη τους. Και είναι το μόνο κόμμα που έχει αποδείξει ότι την αξίζει, το μόνο με τέτοια πολιτική πρόταση που αποτελεί εχέγγυο ότι θα την τιμήσει, κάνοντας ό,τι περνά απ' το χέρι του ώστε η δύναμη που θα του δώσει ο λαός, να επιστρέψει σ' αυτόν πολλαπλασιασμένη. Εχουν λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ όλοι εκείνοι που στο παρελθόν είπαν να κάνουν το βήμα και δεν τόλμησαν. Και ας μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Τώρα πρέπει. Γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυταπάτες, για αναμονή. Να ψηφίσουν ΚΚΕ, γνωρίζοντας ότι η ορθότητα αυτής τους της επιλογής θα επιβεβαιώνεται συνεχώς μετά τις 4 του Οκτώβρη. Εκείνοι που προβληματίζονται, αναζητούν διέξοδο. Δε θα τη βρουν στη ΝΔ. Η πολιτική της υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, όχι το λαό. Δε θα τη βρουν ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Δεν αξίζει την εμπιστοσύνη κανενός ανθρώπου του μόχθου, θα την προδώσει όπως τόσες φορές στο παρελθόν. Αν η άρχουσα τάξη δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, ο λαός πρέπει να άρει απ' αυτό τη δική του. Εκείνοι που ταλαντεύονται ανάμεσα στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ας ξαναδούν τις φιλοευρωενωσιακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις αντιδραστικές και επικίνδυνες θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ., τις σκόπιμα νεφελώδεις προτάσεις των Οικολόγων - Πράσινων και τη δηλωμένη πρόθεση όλων αυτών να γίνουν «δεκανίκια» του δικομματισμού. Δυνάμεις ανάξιες της λαϊκής εμπιστοσύνης, που άλλα λένε κι άλλα κάνουν, που διεκδικούν τη λαϊκή ψήφο για να την καταθέσουν υπέρ του συστήματος.

Ολοι αυτοί, ιδιαίτερα οι αριστεροί, προοδευτικοί, ριζοσπάστες άνθρωποι, που αγωνίστηκαν σε άλλους καιρούς πλάι πλάι με το ΚΚΕ, και χώρισαν για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας. Να συναντηθούν σήμερα ξανά με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες. Να υψώσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη θύελλα που έρχεται. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει σαφή, καθαρή, ασυμφιλίωτη, μαχητική αντίθεση στις επιλογές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του μεγάλου κεφαλαίου. Ενα τέτοιο έμπειρο και μαχητικό κόμμα είναι σε θέση, και στις σημερινές συνθήκες, στο έδαφος του συστήματος που ζούμε, να συμβάλει στην αναπτέρωση της ελπίδας, στη συνειδητοποίηση από το λαό ότι δεν έχει μόνο δίκιο, αλλά έχει και δύναμη να συμβάλει στο μετριασμό των προβλημάτων, στην απόσπαση ορισμένων κατακτήσεων. Στις 4 του Οκτώβρη δεν απέχουμε. Συμμετέχουμε, ψηφίζουμε ΚΚΕ. Χιλιάδες ψήφοι υπέρ του ΚΚΕ, σημαίνει υπέρ της επιλογής για ένα ενωτικό λαϊκό ριζοσπαστικό ρεύμα.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org