Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10483


ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ στην κάλπη για ανυποχώρητο αγώνα

Με το ΚΚΕ μπορεί να διαφωνήσει κανείς σε πάρα πολλά ζητήματα. Αλλά είναι κόμμα που ξέρεις μέχρι πού μπορείς να πας, αλλά ξέρεις και το εξής: Οι κομμουνιστές είναι μαχητές, έχουν δικαιωθεί, είναι έμπειροι, ξέρουν να τα βγάζουν πέρα στη δυσκολία, να οργανώνουν την αντεπίθεση. Το ζήτημα μπαίνει ως εξής: Με τα μονοπώλια ή με το λαό. Με το κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη. Με τους εμποροβιομήχανους και τους ιδιοκτήτες της μεγάλης ιδιοκτησίας γης ή με τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες. Με τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια ή με τα μικρομάγαζα. Με τον ταξικό πατριωτισμό και διεθνισμό ή με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και τον επικίνδυνο εθνικισμό και ρατσισμό. Εδώ να δώσει ο λαός την απάντηση. Ο λαός δεν έχει μόνο δίκιο, έχει και δύναμη να το διεκδικήσει, αλλά δεν την έχει δοκιμάσει ακόμα. Μπορεί να τη δοκιμάσει. Οχι άλλη μια διετία ή τριετία χαμένη. Με το ΚΚΕ αντεπίθεση, κίνημα, συσπείρωση, συμμαχία από τα κάτω, ελπίδα, ανυποχώρητος αγώνας.


ΣΕΛ.  7   -   13

«ΝΤΙΜΠΕΪΤ» ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Να ακυρώσουν οι εργάτες το «εμπόριο ελπίδων» και τις επιλογές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο κάθε εργάτης έχει ψηφοδέλτιο να ψηφίσει. Είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια του πλούσιου και ουσιαστικού διαλόγου που είχε με τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης.


ΣΕΛ.  14  -  17


Μας κοροϊδεύουν

Το ΠΑΣΟΚ ρωτάει τη ΝΔ. Πού πήγαν τα χρήματα; Εγινε κρατική σπατάλη; Πάντα λαδώνεται ο κρατικός μηχανισμός. Πάντα λαδώνεται η εργατική αριστοκρατία. Πάντα λαδώνονται οι «ημέτεροι». Ας μην κάνει την παρθένα το ΠΑΣΟΚ, δεν βγήκε από περιστερώνα. Ξέρει καλά πού χτυπάει το ΠΑΣΟΚ. Τα έχει κάνει το ίδιο ως κυβέρνηση. Γι' αυτό ξέρει τι έχει κάνει η ΝΔ. Υπήρχαν δοσίματα, υπήρχαν δωρεές, σπαταλήθηκαν χρήματα για εξαγορά και ρουσφετολογία, για μίζες; Σίγουρα υπήρχαν. Ενα σάπιο σύστημα δεν μπορεί να μη στηριχθεί στη μίζα, στην εξαγορά, στη ρουσφετολογία, στη δημιουργία μηχανισμών καταστολής. Αν είχαν φιλολαϊκή πολιτική, η ΝΔ ως κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην κυβέρνηση, δεν χρειαζόταν να εξαγοράσουν. Αλλά ας πούμε ότι καταργούνταν όλα αυτά, δηλαδή οι μίζες και οι εξαγορές, είναι ένα πολύ μικρό ποσό από τα δισεκατομμύρια που προκύπτουν από την ταξική εκμετάλλευση. Τι λέει το ΠΑΣΟΚ; Λάδι το κεφάλαιο, λάδι η ΕΕ, όλα χάθηκαν από τη ρεμούλα και τη σπατάλη. «Νοικοκυροσύνη» ζητάει το ΠΑΣΟΚ και όχι κόψιμο από το κεφάλαιο και δόσιμο στο λαό. Το αντίθετο. Μας κοροϊδεύουν. Γι' αυτό τώρα ισχυρό ΚΚΕ.Διαδηλώνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας οι συνταξιούχοι

ΣΕΛ.  23


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org