Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10484

ΒΑΛΤΕ ΘΗΛΙΑ ΣΕ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με ισχυρό ΚΚΕ και στις εκλογές

Εμπιστευτείτε μας. Μην πέσετε στη λούμπα του δικομματικού καυγά. Στην «εντιμότητα» και «αποφασιστικότητα» του Καραμανλή και στο εμπόριο ελπίδας του Παπανδρέου

Μια κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές, αλλά όχι χωρίς εργαζόμενους. Γι' αυτό λέμε στους εργαζόμενους: ελάτε στο ΚΚΕ και ας διαφωνείτε. Η θέση μας ότι τα πάντα ανήκουν στο λαό, βοηθά το ΚΚΕ να λέει «όχι» στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, να λέει «όχι» στην άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, να λέει να καταργηθούν οι επιχειρήσεις στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας, να λέει δωρεάν κοινωνικές παροχές σήμερα στο λαό. Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που διστάζουν μπροστά στη ρήξη και την ανατροπή. Ελάτε μαζί μας και θα συζητάμε και τις διαφωνίες μας στον αγώνα. ΚΚΕ ισχυρό, δυνατός λαός, σημαίνει ότι αδυνατίζουν όλες οι συντηρητικές, αντιδραστικές, ηττοπαθείς, μοιρολατρικές πεποιθήσεις που διαδίδονται σκόπιμα για να σκοτώσουν από το λαό την ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για διέξοδο. Ενας λαός που η συνείδησή του ριζοσπαστικοποιείται, σημαίνει ότι είναι ικανός να οργανώσει και την πάλη του, να τους ματαιώσει τα σχέδια, να πετύχει, έστω προσωρινές κατακτήσεις, να ανοίξει στη συνέχεια το δρόμο της τελικής νίκης του.


ΣΕΛ.  3,    6   -   17

Σκεφτείτε

Το 2004, παραμονές εκλογών, οι μεγαλοεπιχειρηματίες ήταν απολύτως ευχαριστημένοι που όλα έδειχναν ότι η ΝΔ θα ερχόταν στην κυβέρνηση. Σήμερα χαίρονται γιατί το άλλο κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να έρθει στην κυβέρνηση. Λένε ανοιχτά ότι το πρόγραμμά του είναι και δικές τους θέσεις. Η ΝΔ δεν μπορούσε να συνεχίσει την επιβολή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων γιατί διόγκωσε τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ξέρει να έχει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ και έχει ταυτόχρονα την τέχνη της λαϊκής παραπλάνησης. Σκεφτείτε: Η ΝΔ οργάνωσε την απογραφή για να δικαιολογήσει τη λιτότητα. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα κάνει καταγραφή για να καταλάβει ο λαός πόσο αντέχει η οικονομία. Προετοιμάζουν τις συνειδήσεις, στο έδαφος της «καμένης γης» που παρέλαβαν, για να χειραγωγηθούν στη λογική της ανάγκης για πιο σφοδρή αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση με λιτότητα και νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Εχουν ισχυρό το μηχανισμό τους στο συνδικαλιστικό κίνημα για να υπονομεύσουν τις λαϊκές αντιστάσεις και διεκδικήσεις. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εγκρίνει ως θετικό το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς ισχυρό κίνημα την επόμενη μέρα θα είμαστε χειρότερα. Τώρα στην κάλπη ισχυρό ΚΚΕ.



ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Εστειλαν αγωνιστικό μήνυμα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  18
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ «STAGE»
Παίζουν με τον πόνο χιλιάδων νέων

ΣΕΛ.  11
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ετοιμάζει νέα αντικομμουνιστική επίθεση

ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ