ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το πραγματικό δίλημμα είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό

Σε προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Περιστέρι μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Περιστέρι
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Περιστέρι
Σε μια μαζική συγκέντρωση στην πλατεία του «Κούρου Ισορροπιστή» στο Περιστέρι, στην οποία τον τόνο έδωσε η ξεχωριστή συμμετοχή της νεολαίας, μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν συνθήματα όπως «ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό», «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία», «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, ή με τα μονοπώλια ή με το λαό».

Στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Υπάρχει κόμμα, καθαρό με το οποίο μπορεί να διαφωνήσεις σε πάρα πολλά ζητήματα καθημερινά, υπάρχει κόμμα που ξέρεις μέχρι πού μπορείς να πας, αλλά ξέρεις και το εξής: Είμαστε μαχητές, έχουμε δικαιωθεί, είμαστε έμπειροι, ξέρουμε να τα βγάζουμε πέρα στη δυσκολία, ξέρουμε να οργανώνουμε την αντεπίθεση, ξέρουμε να οργανώνουμε το κέρδισμα του χρόνου, δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, δε μιλάμε για εξεγέρσεις και για επαναστάσεις, όταν αυτές είναι ακόμα στα χαρτιά, ξέρουμε να επιτιθέμεθα, ξέρουμε πού πρέπει να σταθούμε για λίγο για να οργανώσουμε την αντεπίθεση στην πορεία. Είμαστε ικανοί και στην περίοδο της ανόδου του κινήματος και στην περίοδο που το κίνημα περνάει δύσκολα.

Επομένως, σε ένα πράγμα χρειάζεται να συμφωνήσετε: Με τα μονοπώλια ή με το λαό. Με το κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη. Με τους εμποροβιομηχάνους και τους ιδιοκτήτες της μεγάλης ιδιοκτησίας γης ή με τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες. Με τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια ή με τα μικρομάγαζα. Με τον ταξικό πατριωτισμό και διεθνισμό ή με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και τον επικίνδυνο εθνικισμό και ρατσισμό.


Εδώ δώσε την απάντηση. Εδώ πάμε μαζί. Ορμητικά, πείστε το λαό ότι δεν έχει μόνο δίκιο, έχει και δύναμη. Και αν τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε, δεν είναι γιατί ο λαός δεν είχε εντελώς δίκιο, αλλά γιατί ο λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή του. Και το οφείλουμε να τη δοκιμάσουμε. Από τους 80άρηδες μέχρι και τους πιο νέους. Και πάνω απ' όλα οφείλουμε να το δοκιμάσουμε για ένα λόγο: Η νέα γενιά ήδη ζει χειρότερα απ' ό,τι ζήσαμε εμείς πριν 30 ή 40 χρόνια. Ας μην παραγράψουμε τις ευθύνες τους, ας μην τους δώσουμε συγχωροχάρτι. Οχι άλλη μια διετία ή τριετία χαμένη. Με το ΚΚΕ αντεπίθεση, κίνημα, συσπείρωση, συμμαχία από τα κάτω, ελπίδα, ανυποχώρητος αγώνας, καθαρό μυαλό, ικανότητα να τα βγάζεις πέρα και στα δύσκολα και στα σχετικά εύκολα».

Φτερό στον άνεμο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Μπρος στην εκλογική επιβίωση κατάφερε να κατέβει σε αυτή την εκλογική μάχη ενιαία. Αλλά σας το υπογράφουμε: Είτε είναι όλοι μαζί, είτε δεν είναι όλοι μαζί, είναι φτερό στον άνεμο. Οταν βλέπουν ότι τους φεύγουν οι γνήσιοι, οι αριστεροί ριζοσπάστες, τότε θα μιλάνε επαναστατικά προεκλογικά. Οταν το κίνημα προς στιγμήν θα έχει δυσκολίες, θα πάνε από την άλλη μπάντα, αμιγώς σοσιαλδημοκρατικά.

Αλλωστε αυτές οι δυνάμεις δοκιμάστηκαν στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία. Ηταν τα κόμματα εκείνα τα οποία δεν πριμοδότησαν μόνο την απογοήτευση, έδωσαν φτερά στη σοσιαλδημοκρατία και σε ακόμα πιο συντηρητικές πορείες. Είναι τα κόμματα του "ναι μεν αλλά". Με την ίδια ευκολία μπορεί να πουν "ναι" στην επανάσταση και με την ίδια ευκολία να χαιρετίζουν την αντεπανάσταση. Είναι κυριολεκτικά φτερό στον άνεμο. Αλλωστε, μετά τις εκλογές, λέει, θα αποφασίσουν το πρόγραμμά τους. Τι ψηφίζεις; Την εκδοχή του "χ" ή την εκδοχή του "ψ";».


Ομιλίες μελών της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσουν στις παρακάτω κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις:

Σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία είναι και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Εδεσσα, στην πλατεία Ελευθερίας, θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής.

-- Στις 8 μ.μ., στην Ηγουμενίτσα, στον πεζόδρομο, θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Ναύπλιο, στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης, θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης.

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Νάουσα, στην πλατεία Καρατάσου, θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης.

Σάββατο 26 Σεπτέμβρη

-- Στις 8 μ.μ., στην Πρέβεζα, στην παραλία, θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Βέροια, στην πλατεία Ελιάς, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, ο οποίος είναι και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στη Λευκάδα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κυριακή 27 Σεπτέμβρη

-- Στις 8.30 μ.μ., στην Αμαλιάδα, στην πλατεία Αθανασίου, θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Αργοστόλι, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης. Θα χαιρετίσει ο Χρήστος Αλευράς, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Τρίτη 29 Σεπτέμβρη

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Αργος, στην πλατεία Αγ. Πέτρου, θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης.

-- Στις 8.30 μ.μ., στη Ζάκυνθο, στην πλατεία Αγ. Μάρκου, θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Αμφισσα, στην πλατεία Λαού, θα μιλήσει ο Γιάννης Παναγής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Σάμο, στην πλατεία Πυθαγόρα, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


Ομιλίες υποψηφίων στο Επικρατείας

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ θα μιλήσουν στις παρακάτω κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις:

Σήμερα Πέμπτη, 24 του Σεπτέμβρη

-- Στις 8.30 μ.μ. στην Αρτα, στην πλατεία Μονοπωλίου, θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στην Κατερίνη, στον πεζόδρομο, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Παρασκευή, 25 του Σεπτέμβρη

-- Στις 8 μ.μ., στη Λιβαδειά, στον πεζόδρομο, θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Γκικόπουλος. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Κώστας Καζάκος.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην Καλαμάτα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Λίνα Κροκίδη, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Κατσάς.

-- Στις 7.30 μ.μ. στη Φλώρινα, στον κεντρικό πεζόδρομο, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στην Νάουσα, στην πλατεία Καρατάσου, θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. στην Καβάλα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Σάββατο, 26 του Σεπτέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Καστοριά, θα μιλήσει ο Πασχάλης - Αδάμ Μολυβδάς, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην Ικαρία, στον Εύδηλο, θα μιλήσει ο Τάκης Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Κυριακή, 27 του Σεπτέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Λαύριο, στο άγαλμα των Μεταλλωρύχων, θα μιλήσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Κώστας Καζάκος.

Δευτέρα, 28 του Σεπτέμβρη

-- Στο Ρέθυμνο, θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μανουσάκης. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Κώστας Καζάκος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ