Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Η ψευτοσύγκρουση συνεχίζεται

Σκηνικό «μετωπικής σύγκρουσης» για ανούσια θέματα και με προφανή στόχο τη στήριξη των ψευτοδιλημμάτων υπέρ του δικομματισμού στήνουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζοντας το έδαφος ενόψει των εκλογών.

Η οξύτητα των φραστικών αντεγκλήσεων αφορά την ικανότητα του κάθε μονομάχου να διαχειριστεί καλύτερα την κυρίαρχη πολιτική, η ουσία της οποίας βέβαια παραμένει στο απυρόβλητο. «Εμείς ή αυτοί», «ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ», «Κ. Καραμανλής ή Γ. Παπανδρέου», είναι τα διλήμματα που επανέρχονται διαρκώς με μεγαλύτερη ένταση, με την κάθε πλευρά να προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να μειώσει την «απέναντι» επικεντρώνοντας κυρίως στο ότι «δεν έχει σχέδιο» ή ότι αυτό έχει αποτύχει. Η κυβέρνηση συνεχίζει το ασφυκτικό «μαρκάρισμα» του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στο θέμα της προεδρικής εκλογής, αλλά την ίδια στιγμή μέσα από κάθε ζήτημα που αναδεικνύεται στην επικαιρότητα προσπαθεί να περάσει την εικόνα ότι «έχει άγνοια θεμάτων», είναι «αναξιόπιστο» και «διακατέχεται από βουλιμία για εξουσία». Αναλόγου επιπέδου είναι τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ, που καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι τάχα «δεν έχει σχέδιο» ή ότι «έχει αποτύχει» και το ζητούμενο είναι «η αλλαγή κυβέρνησης».

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η χτεσινή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των εκπροσώπων κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ. Αντώναρος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τις «τερατολογίες» που χρησιμοποιεί στο ζήτημα των ρουσφετιών, για άγνοια θεμάτων που φάνηκε στην οικονομική κρίση και την αντιμετώπιση της γρίπης, αλλά και για «ασκήσεις μικροκομματικής συμπεριφοράς». Παράλληλα ο εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει τη διαφοροποίηση του Ευ. Βενιζέλου για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής λέγοντας ότι «δε σχολιάζει εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων», αλλά επέμεινε στην κριτική για «παιχνίδια με τους θεσμούς» όσον αφορά την προεδρική εκλογή.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συνέστησε στον Ευ. Αντώναρο να πάει διακοπές γιατί οι «τερατολογίες» του ΠΑΣΟΚ για τους διορισμούς «δεν είναι τίποτα άλλο από τα στοιχεία που μας έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών», ενώ επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ζητά πρόωρες εκλογές γιατί «η αλλαγή κυβέρνησης (σ.σ. και όχι πολιτικής) θα είναι λυτρωτική για τον τόπο». Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ευρ. Στυλιανίδη ότι «η προεδρολογία κάνει καλό στην κυβέρνηση επειδή ανεβάζει την απόδοσή της», ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε τη χαρά του γιατί «η κυβέρνηση χρειάζεται την αντιπολίτευση για να κινηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ