Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

«Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις, γειτονιές, χωριά, με πηγή έμπνευσης τις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού, την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σ' αυτό το πλαίσιο, συζητά για όλα τα προβλήματα της νέας γενιάς, προβάλλει τον αγωνιστικό, ανυπόταχτο τρόπο ζωής, γίνεται βήμα ανάδειξης της πολιτιστικής δημιουργίας. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες είναι:

  • Σήμερα, Παρασκευή, ξεκινούν οι διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η ΝΟ Πιερίας της ΚΝΕ στο Πάρκο Κατερίνης. Σήμερα στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει ο Αντώνης Παπαδόπουλος, γραμματέας του ΝΟ Πιερίας της ΚΝΕ (νεανική σκηνή), θα ακολουθήσουν αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (λαϊκή σκηνή), συναυλία με νεανικά συγκροτήματα (NDG, LGS, SECRETPOWER, RED GROUP) και ρεμπέτικο συγκρότημα. Αύριο, από τις 9 και μετά, θα γίνει ομιλία από τον Γ. Σαβίδη, γραμματέα της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και θα ακολουθήσουν αφιέρωμα στην Μαρία Δημητριάδη και τον Ναζίμ Χικμέτ (λαϊκή σκηνή), συναυλία με νεανικά συγκροτήματα (ALHAZRED, AGAIN, ΒΟΥΒΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ) (νεανική σκηνή), λαϊκό γλέντι (λαϊκή σκηνή).
  • Αύριο, Σάββατο, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, στις 9 το βράδυ, θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ. Για τη ζωή και το έργο του ποιητή, θα μιλήσει ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Κολοβός.
  • Προφεστιβαλική εκδήλωση προς τιμήν του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λήμνο, αύριο, Σάββατο στις 9 το βράδυ, στο Κοντοπούλι, που ήταν ένας από τους τόπους εξορίας του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κεντρική ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων, καθώς και αφιέρωμα στα μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Ρίτσου.
  • Αύριο, Σάββατο 1 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην παραλία της Πρέβεζας (πλατεία Ανδρούτσου), θα γίνει εκδήλωση, με ομιλητή τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και θα ακολουθήσει έντεχνο λαϊκό τραγούδι με τον Θωμά Φώτη και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ