Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μέτρα κατά του λαϊκού κινήματος και των μεταναστών

Icon

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που επιδιώκει την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών σε βάρος του λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει ως ...ανεπιθύμητους εισβολείς τους οικονομικούς μετανάστες επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ενημερώνοντας τις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την πολιτική της ΕΕ στα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ο Πρ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ΕΕ και στο Πρόγραμμα της Στοκχόλμης, υποστηρίζοντας πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Βασικοί άξονες, επισήμανε, είναι η «ενίσχυση της Γιουροτζάστ» και η «αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος». Οσον αφορά στη μετανάστευση ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος της σουηδικής προεδρίας είναι «οι χώρες προέλευσης μη νόμιμων μεταναστών να υπογράψουν συμφωνίες επανεισδοχής και όσες έχουν υπογράψει να τις τηρήσουν», τονίζοντας ότι «η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη σχετική συμφωνία του 2001». Τέλος, υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ γίνεται προσπάθεια να «δημιουργηθούν νέοι κανόνες για το άσυλο», υποστηρίζοντας ότι εάν χορηγηθούν από την Ελλάδα ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες μέσω της παροχής ασύλου τότε παραβιάζονται οι κανόνες ασύλου της ΕΕ.

Κατασταλτικό οπλοστάσιο πρωτοφανές σε μέγεθος

«Εμείς δε θεωρούμε ότι η ΕΕ προσφέρει ελευθερία, ασφάλεια ή δικαιοσύνη», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, ενώ αναφερόμενος στις κατευθύνσεις της ΕΕ τόνισε ότι αυτή η πολιτική «προβάλλει ορισμένα ευαίσθητα σημεία, όπως, π.χ., το οργανωμένο έγκλημα ή η παιδική πορνογραφία, για να δικαιολογήσει μια σειρά κατασταλτικά μέτρα». Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι με αυτές τις πολιτικές «χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές ενέργειες συγκεκριμένες δράσεις του λαϊκού κινήματος» ενώ δημιουργείται ένας «αυταρχικός κατασταλτικός μηχανισμός, για να αντιμετωπιστούν οι λαϊκές αντιστάσεις με ένα οπλοστάσιο πρωτοφανές σε μέγεθος, που περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες». Μάλιστα, επισήμανε πως «δε γίνεται καμιά αναφορά στα κοινωνικά αίτια που δημιουργούν αυτά τα φαινόμενα».

Ειδικά για το θέμα της μετανάστευσης ο Κ. Αλυσανδράκης αναρωτήθηκε ρητορικά, «μήπως η ΕΕ αποφάσισε να σταματήσει τη συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές επιδρομές;», θυμίζοντας ότι «οι άνθρωποι φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους ή να αποφύγουν την πλήρη εξαθλίωση και τη φτώχεια»! Οπως επισήμανε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ, «η ΕΕ, και η χώρα μας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως επιδρομείς» αφού «τους κλείνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους μεταφέρουμε αλυσοδεμένους εδώ κι εκεί και προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε να μπουν στον τόπο μας», ενώ έκανε λόγο για «ξενοφοβία που αναπτύσσεται από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις στον τόπο μας». Τέλος, παραθέτοντας συνοπτικά τις θέσεις του ΚΚΕ τόνισε πως «ζητάμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών», εργασιακά δικαιώματα και «ελεύθερη πρόσβαση σε περίθαλψη και κοινωνικές παροχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ