Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Σταδιακή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του

Μετά την απόλυση 105 εργαζομένων, η πλειοψηφία του Δήμου Αμαρουσίου παραχωρεί σταδιακά, μέσω ΣΔΙΤ, τις υπηρεσίες του δήμου, από τον ηλεκτροφωτισμό έως την καθαριότητα και από το πράσινο έως τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι δημότες να πληρώνουν ακόμη πιο πανάκριβα δημοτικά χαράτσια.

Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή του Δήμου, ενστερνιζόμενη προφανώς πλήρως την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θέλει τους δήμους επιχειρηματίες, μέσα από τη Δημαρχιακή Επιτροπή που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, πέρασε την ιδιωτικοποίηση, μέσω ΣΔΙΤ - και προφανώς σε πρώτη φάση - των εξής υπηρεσιών του Δήμου: Συντήρηση και λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού. Συντήρηση και ενίσχυση του αστικού πρασίνου. Λειτουργία του Συστήματος Καθαριότητας. Κατασκευή και λειτουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης. Λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.

Η «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΕΑΣ) Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την προσπάθεια της Διοίκησης να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες του δήμου, και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

«Μετά τις 105 απολύσεις, έρχεται ο ιδιώτης», επισημαίνει και τονίζει: «Το γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ σήμερα, όσο και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και επιβάλλεται από την ΕΕ. Στο δήμο μας, ας μην ξεχνάμε ότι έχουν εφαρμοστεί παρόμοιες πολιτικές στο παρελθόν και από τον πρώην δήμαρχο Τζανίκο (ΠΑΣΟΚ), αλλά και από τον σημερινό Πατούλη (ΝΔ)».

Η ΕΑΣ δηλώνει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές δε θα περάσουν, όποια «εποχή» κι αν επιχειρηθούν, ενώ καλεί τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σύμβαση που έχουν, να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, να αντεπιτεθούν και να διεκδικήσουν: Αμεση ανάκληση της απόφασης για τους 105 απολυμένους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο δήμο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ