Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
Καταγράφηκαν 520 κρούσματα στην Ελλάδα

Τα ενημερωτικά δελτία του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη μιας ολοκληρωμένης δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Eurokinissi

Τα ενημερωτικά δελτία του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη μιας ολοκληρωμένης δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Σοβαρή αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του 33χρονου ασθενή απ' τη νέα γρίπη που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας έφτασαν τα 520 σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που αναρτήθηκε χτες στο site του Κέντρου. Απ' αυτά 310 ήταν ταξιδιώτες απ' το εξωτερικό, 27 οφείλονται σε δευτερογενή μετάδοση και 66 έχουν άγνωστο τρόπο μόλυνσης.

Οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου

Οι υγειονομικές αρχές της Ουγγαρίας ανακοίνωσαν χτες τον πρώτο θάνατο από τη νέα γρίπη ενός άνδρα που αντιμετώπιζε καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε πως η χώρα κατέγραψε την πρώτη περίπτωση ιού ανθεκτικού στο «Tamiflu», το κύριο αντιιικό φάρμακο που υπάρχει κατά της γρίπης.

Παράλληλα, η Αυστραλία - χώρα με τα περισσότερα κρούσματα της νέας γρίπης στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού με 41 θανάτους και 14.703 κρούσματα - ξεκίνησε χτες τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά της γρίπης Α, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει πως έχουν παραγγείλει 21 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και ελπίζουν να εφαρμόσουν ένα ευρύ πρόγραμμα εμβολιασμού τον Οκτώβρη.

Τις πρώτες κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά της νέας γρίπης ξεκίνησε και μια κινεζική φαρμακευτική εταιρεία, οι οποίες θα διαρκέσουν δύο μήνες και σε περίπτωση που οι δοκιμές είναι επιτυχείς το εμβόλιο θα διατεθεί στην αγορά από το Σεπτέμβρη. Επιπλέον, η Βραζιλία ανακοίνωσε χτες πως θα ξεκινήσει να παράγει το δικό της εμβόλιο, το οποίο προβλέπει να είναι έτοιμο στα μέσα του 2010.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ