Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ»
Αιφνίδιος θάνατος μαίας και αναπνευστικά προβλήματα σε εργαζόμενους

«Κανένας δεν ανησυχεί μια βδομάδα μετά το τραγικό συμβάν», δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, που περιόδευσε χτες στο νοσοκομείο

Ενας αιφνίδιος θάνατος μιας μαίας και τα αλλεπάλληλα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα εργαζομένων έχουν αναστατώσει το μαιευτήριο «Ελενα», τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του νοσοκομείου δε δίνουν καμιά απάντηση στους εργαζόμενους που έχουν αναστατωθεί.

Στις 15.7.2009 45χρονη μαία, μητέρα δύο παιδιών, ένιωσε μια ξαφνική δυσφορία. Της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του μαιευτηρίου, αλλά τελικά η άτυχη εργαζόμενη κατέληξε. Από τη νεκροψία και τη νεκροτομή δεν εντοπίστηκαν αιτίες και αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Εκτός όμως από το τραγικό περιστατικό, οι εργαζόμενοι έχουν αναστατωθεί και από τα αλλεπάλληλα αναπνευστικά προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο του νοσοκομείου. Η Διοίκηση του νοσοκομείου, παρά τις διαμαρτυρίες, έκανε μια απλή σύσκεψη, ενώ εμφανίστηκε σαν κομήτης μια Εξωτερική Υπηρεσία Προστασίας και Πρόληψης, αντί να καλέσει γιατρό Εργασίας του Δημοσίου για να διακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Την ανησυχία και την αναστάτωση των εργαζομένων, διαπίστωσε χτες και η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, που έκανε περιοδεία στο νοσοκομείο. «Διαπιστώσαμε ότι μια βδομάδα μετά το τραγικό συμβάν κανείς δεν ανησυχεί. Ούτε το υπουργείο Υγείας, ούτε η Διοίκηση του νοσοκομείου», δήλωσε η Εύα Μελά για να τονίσει: «Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Μας είπαν ότι δεν έχει γίνει συντήρηση στα κλιματιστικά, δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις και ότι δεν έχουν εξεταστεί από γιατρό Εργασίας, ούτε οι εργαζόμενοι που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα. Το "Ελενα" είναι νοσοκομείο αναφοράς και οι εργαζόμενοι μας είπαν οτι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενημερώσεις και δεν έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα. Πιστεύουμε ότι το θέμα πρέπει να ανοίξει και το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων και θα απαιτήσει από το υπουργείο Υγείας έλεγχο σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ