Παρασκευή 10 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνειδητή κοροϊδία

Κερδοσκοπία της τάξης του 4.067% στην ελληνική αγορά τροφίμων ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε μάλιστα χτες συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «οι τιμές καταναλωτή εξακολουθούν να βρίσκονται στα ίδια ή και ελαφρώς υψηλότερα με τα περσινά επίπεδα, ενώ οι τιμές παραγωγού έχουν κυριολεκτικά καταβαραθρωθεί». Μετά απ' όλα αυτά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διαβλέπει ότι «παρά τη δραματική μείωση των διεθνών τιμών και των εθνικών τιμών παραγωγού, η ψαλίδα μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή συνεχώς διευρύνεται». Και ισχυρίζεται ότι «τίθεται το μεγάλο ζήτημα της προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος από τη μια πλευρά και της προστασίας της ελληνικής παραγωγής από την άλλη πλευρά».

Φιλότιμη η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να παραστήσει τον υπερασπιστή του λαϊκού εισοδήματος από τη μια και των μικροπαραγωγών από την άλλη. Αλλά αφού βάλθηκε να κάνει το άσπρο μαύρο και να πείσει ότι η δική του πολιτική είναι διαφορετική από αυτή της ΝΔ, ας μας πει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ: Αφού νοιάζεται για το εισόδημα των εργαζομένων, γιατί το κόμμα του χειροκροτεί τις συμβάσεις τους ενός ευρώ και εκεί όπου πλειοψηφεί συνδικαλιστικά βάζει την υπογραφή του σε «αυξήσεις» πείνας στα μεροκάματα και τους μισθούς;

Και πώς γίνεται σαν κόμμα από τη μια να στηρίζεις και να προωθείς την ΚΑΠ και τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς που αυτή επιχειρεί να ολοκληρώσει στον αγροτικό τομέα της παραγωγής και από την άλλη να κόπτεσαι για τους μικροαγρότες, τις «τιμές παραγωγού» και την κλοπή που γίνεται στο δικό τους εισόδημα, όσων τουλάχιστον έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από τον αντιαγροτικό οδοστρωτήρα της ΕΕ; Μάλλον δε γίνεται. Οσο κι αν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ συνειδητά προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους και τους μικρούς αγρότες και να τους πείσουν πως είναι τάχα φίλοι τους και πως διαφέρουν από τη ΝΔ.


Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ