Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματικό θέατρο για το ΕΣΡ

Τεχνητή πόλωση γύρω από το ζήτημα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δημιουργούν κυβέρνηση και ΝΔ ενόψει της αυριανής συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ την ίδια στιγμή οι ηγεσίες των δύο κομμάτων συμπλέουν για τη μετατροπή σε ΕΣΡ σε όργανο του δικομματισμού που θα επιβάλλει την κοινή γραμμή τους στο χώρο των ΜΜΕ. Ο Κ. Καραμανλής σε μια κίνηση εντυπωσιασμού επισκέφθηκε χτες τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και του εξέθεσε τις θέσεις του κόμματός του, τις οποίες όπως είπε εντάσσει στο γενικότερο πλαίσιο της «διαφάνειας και της ποιότητας της δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι έχει σοβαρές ανησυχίες για το χρόνο που επιλέχτηκε να κατατεθεί το νομοσχέδιο, αλλά και για το περιεχόμενό του, ενώ αναφερόμενος στις θέσεις του κόμματός του, είπε ότι η νομοθετική συγκρότηση του ΕΣΡ πρέπει να γίνει μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και επέμεινε ότι τη σύνθεση του ΕΣΡ πρέπει να αποφασίζει η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με πλειοψηφία των 3/5.

Στον Κ. Καραμανλή έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππας, επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ με τρόπο που θα το καθιστά πράγματι Ανεξάρτητη Αρχή και δε θα εκφυλίζει το Συμβούλιο σε διακομματική επιτροπή». Ισχυρίζεται ακόμα ότι «η κυβέρνηση επέλεξε την "εδώ και τώρα" εκχώρηση τόσο σημαντικών αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, αλλά δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία που δηλώνει ότι συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη, ταυτοχρόνως μας καλεί να μεταθέσουμε χρονικά για κάποιους μήνες τη συζήτηση του νομοσχεδίου». Αυτή η αντίφαση, καταλήγει, μόνο σε λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας και υποκρισίας μπορεί να αποδοθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ