Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ... θαύμα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΙΣΤΑ, είχε δεν είχε, το ξανάκανε το ...θαύμα του ο Γ. Παπαντωνίου. Πλεονασματικό - λογιστικά, βέβαια - έβγαλε τον προϋπολογισμό του 2001 και το παρουσίασε και ως ένα μεγάλο επίτευγμα!

Και πού τα βρήκε τα χρήματα, που του επέτρεψαν κάτι τέτοιο; Τα πήρε μήπως από κατοίκους άλλου κράτους; Εκτός αν θέλει, ας πούμε, να είμαστε περήφανοι που η χώρα διαθέτει πλεονασματικό προϋπολογισμό, έστω κι αν ο ...ετήσιος προϋπολογισμός του κάθε κατοίκου της χωριστά - πλην μιας μικρής μειοψηφίας - είναι ...ελλειμματικός.

Γιατί, βέβαια, δε θεσμοθετούνται νέοι φόροι στον προϋπολογισμό, πλην όμως και μόνο το γεγονός ότι ...παραμένουν οι παλιοί (και, μάλιστα, φουσκωμένοι) φτάνει και περισσεύει για να κάνει τη ζημιά. Μάλλον ...ελλειμματικοί στο μυαλό είναι τελικά εκεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, και πλεονασματικοί στο ...θράσος, όταν μας λένε κάτι τέτοια!!!

ΟΧΙ ΜΟΝΟ μνημόνια συνεργασίας θα υπογράψει ο Πάγκαλος με την Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά ...μέχρι και πρόταση γάμου θα της κάνει δημοσίως, προκειμένου να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας. Αλλά δεν αρκεί.

Γιατί, βέβαια, όσοι είναι «ψυλλιασμένοι», κατανοούν ότι όλα αυτά κινούνται στο επίπεδο της βιτρίνας και, φυσικά, το ...κουκλοθέατρο που παίζουν όλοι αυτοί ακολουθεί σενάρια που γράφονται σε γραφεία εταιριών και πολυεθνικών.

Και βέβαια, ούτε και η κυβέρνηση δεν αποτολμά να αρνηθεί το γεγονός ότι ...οργιάζουν τα μεγαλο-συμφέροντα γύρω από αυτήν την υπόθεση, ακόμα και ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, το λέει.

Οσο για τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως οτιδήποτε γίνει θα συντελεστεί «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», μάλλον χαμόγελα προκαλούν, αφού τη συγκεκριμένη έννοια του «εθνικού συμφέροντος» την έχει κάνει ...λάστιχο αυτή η κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ