Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Ηρθαν να αναπτύξουν σχέσεις ... φιλίας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων

«Λίγο μετά το φιάσκο της ελληνικής συμμετοχής στη ΝΑΤΟική άσκηση "Destined Glory 2000", στη Σούδα κατέπλευσε και θα παραμείνει ως την Κυριακή 29/11 η ΝΑΤΟική δύναμη "Mine Countermeasures Force Mediterranean" (MCMFORMED), μια από τις δυο μόνιμα ενεργοποιημένες ΝΑΤΟικές Δυνάμεις Αμέσου Αντιδράσεως (IRF) που επιχειρούν στη Μεσόγειο». Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Τα μέλη της επιτροπής στο κείμενό τους υπογραμμίζουν: «Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης της MCMFORCE, πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης, είναι η εν λόγω δύναμη να γνωρίσει και να γνωριστεί σ' αυτό το σπουδαίο λιμάνι της Μεσογείου και να εδραιώσει τις φιλικές σχέσεις επικοινωνίας»!!!

Οι Χανιώτες, όμως, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ. Με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους, τονίζουν σ' άλλο σημείο, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία καταδίκασαν τη συμμετοχή της χώρας μας στις ματοβαμμένες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ενάντια στους γειτονικούς λαούς, αλλά και στα κυριαρχικά και εθνικά μας δικαιώματα. Ο χανιώτικος λαός, επισημαίνουν οι φιλειρηνιστές, ξέρει πως η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία δε συμβιβάζονται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Αντίθετα, η κυβέρνηση με την υπογραφή του Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ αποδέχτηκε την αμερικανική κυριαρχία στο Αιγαίο. Ουσιαστικά παρέδωσε το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων κλείνει την ανακοίνωσή της καλώντας «το λαό του νομού, τη νεολαία και όλους τους μαζικούς φορείς να δυναμώσουν τον αγώνα τους κατά του ΝΑΤΟ και της Νέας Τάξης. Να αντιπαλέψουν την πολιτική που όχι μόνο αποδέχεται την υποταγή στο ΝΑΤΟ, αλλά συμμετέχει ενεργά στα επιθετικά και πολεμικά σχέδια, την ίδια στιγμή που αμφισβητούνται από αυτό τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ