Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το εκλέγειν και το «μαυρίζειν»

Η ένσταση της ΠΑΣΚΕ «Ευαγγελισμού», να μην ψηφίσουν όσοι - με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου - δεν ήταν οικονομικά εντάξει, μαζί με την ένσταση της ΔΑΚΕ να μην είναι υποψήφιοι επικουρικοί γιατροί, ήταν από τις αιτίες που τορπιλίστηκαν οι εκλογές στο Σωματείο των Εργαζομένων, οι οποίες έπρεπε να γίνουν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη.

Χτες η ΠΑΣΚΕ «Ευαγγελισμού» εμφανίστηκε ως αθώα περιστερά και θεματοφύλακας των καταστατικών διατάξεων και με ανακοίνωσή της προτείνει τέσσερα σημεία που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκλείουν πάνω από 700 εργαζόμενους και γιατρούς από τις εκλογές. Θα πάρουν μέρος μόνο όσοι «έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή προσωποπαγή θέση ή οργανική θέση, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 5 του καταστατικού» υψώνει στεντόρεια τη φωνή η ΠΑΣΚΕ «Ευαγγελισμού».

Αφού συμβιβάστηκε και ανέχτηκε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με τις ελαστικές μορφές εργασίας, που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η ΝΔ, έρχεται τώρα η ΠΑΣΚΕ με ρατσιστική, στην κυριολεξία, συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους που απασχολούνται με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, να ψηφοθηρήσει κιόλας. Αλήθεια, για να διεκδικήσει τι, για εργαζόμενους που δεν τους αναγνωρίζει ούτε το δικαίωμα να πάρουν μέρος σε συλλογικές διαδικασίες;

Το λόγο, βέβαια, έχουν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», που εκτός από το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν και το δικαίωμα του... μαυρίζειν - όποτε γίνουν εκλογές - αλλά και την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, που θα γίνει συγκέντρωση της ΕΣΑΚ - Συνεργαζομένων στα Επείγοντα του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ