Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Οι εμπλεκόμενοι απολογούνται στις 12 Μάη

Επιμένει ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός για το «ραντεβού» στις 12 Μάη με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της «Ζήμενς». Ετσι, κανονικά καλούνται να απολογηθούν τελικά την προσεχή Τρίτη τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της «Ζήμενς» Ηλ. Γεωργίου, Χρ. Καραβέλας και Μ. Σταυριανός και ο πρώην γενικός διευθυντής τηλεπικοινωνιακών συστημάτων του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλης, αφού ο ανακριτής απέρριψε το αίτημά τους για μεγαλύτερη προθεσμία, για να ετοιμάσουν καλύτερα τις απολογίες τους.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο που τους παρέχει ο νόμος. Μεταξύ των ενεργειών, στις οποίες σκέφτονται να προχωρήσουν, είναι ακόμη και η υποβολή μήνυσης σε βάρος του ανακριτή για κατάχρηση εξουσίας, ίσως ακόμη και αίτηση εξαίρεσής του.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που σχετίζονται με τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Πριν μερικές ημέρες είχαν υποβάλει αίτημα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αντίγραφα της δικογραφίας που δεν τους είχαν χορηγηθεί, ισχυριζόμενοι ότι υπάρχουν στοιχεία που τους αφορούν.

Μάλιστα, ο Χρ. Καραβέλας είχε ζητήσει να σταματήσει η ποινική δίωξη εναντίον του για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, με το σκεπτικό ότι ο ΟΤΕ έχει πάψει προ πολλού να ανήκει στο Δημόσιο. Με άλλα αιτήματά τους ζήτησαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ισχυριζόμενοι ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν ζημίωσε από τη σύμβαση μεταξύ «Ζήμενς» και ΟΤΕ.

Στις 12 Μάη θα απολογηθούν και οι Μιχ. Χριστοφοράκος, Πρ. Μαυρίδης και Αλ. Αθανασιάδης, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει αίτημα για νέα προθεσμία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ