Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Η φωνή των επιχειρηματιών στην Παιδεία

Ως ευκαιρία για προβολή της θέσης υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων αντιλήφθηκε την χτεσινή συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ζήτησε και δημοψήφισμα για την αναθεώρηση το άρθρου 16.

Οπως χαρακτηριστικά είπε «είναι δυνατόν σήμερα, αυτήν την εποχή, να λέμε "πρόβλημα" τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Τι μας ενοχλεί να γίνουν; Ισα - ίσα που στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα πάει το παιδί της Εκάλης - και θα κάνει χώρο για να μπει το παιδί από το Πέραμα - και θα σταματήσουν τα φροντιστήρια, αυτός ο μεγάλος νταλκάς κάθε οικογένειας», προσθέτοντας πως «είναι μερικά πράγματα, τα οποία οι νέοι τα έχουν ξεπεράσει. Κάποιοι εδώ μέσα δεν τα έχουν ξεπεράσει κάτω από κάποιες αγκυλώσεις του παρελθόντος».

Συνεχίζοντας στην ίδια λογική ανέφερε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή γιατί πρέπει το παιδί να φύγει από εδώ και να πάει στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Φεύγουν από εδώ και πάνε στο πανεπιστήμιο του Σόρος στη Βουδαπέστη και πληρώνουν. Και εδώ δεν μπορεί να γίνει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που να έχει την υψηλή εποπτεία, τη σταθερή εποπτεία της πολιτείας!». Τέλος, κάλεσε σε δημοψήφισμα για το άρθρο 16 παράλληλα με τις ευρωεκλογές σημειώνοντας: «Ελάτε να το λύσουμε στις 7 Ιουνίου με δημοψήφισμα στις ευρωεκλογές. Να στηθεί μια κάλπη δίπλα που να λέτε, θέλετε ιδιωτικά πανεπιστήμια ή όχι; Και τελειώνει η υπόθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ