Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ

ΥΠΟΤΑΓΗ: «Ηράκλειο. Καθαρίστρια με μισθό 53 ευρώ» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Την προώθηση πιο ευέλικτων μορφών εργασίας προτείνει η σύνοδος της ΕΕ που συνήλθε στην Πράγα (...) για να αναπληρωθεί το εισόδημα που θα χάσουν οι εργαζόμενοι από τη μείωση των ωρών απασχόλησης η σύνοδος προτείνει τη ένταξή τους σε προγράμματα κατάρτισης και επανεκπαίδευσης» (από το πρώτο θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: «Ως 600 ευρώ είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν οι περισσότεροι Ελληνες για την καλοκαιρινή τους απόδραση, σύμφωνα με έρευνα για τις φετινές τάσεις στον τουρισμό. Εξι στους δέκα ζητούν από τους ξενοδόχους να μειώσουν δραστικά τις τιμές» (το πρώτο θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ: «Απώτερη αιτία της σημερινής κρίσης είναι η καταδολίευση της δημοκρατικής ισότητας των πολιτών από τους ισχυρούς του χρήματος. Εάν σήμερα έχουν συγκροτηθεί κάποιες μονάδες "πολύ μεγάλες για ν' αφεθούν να καταρρεύσουν", αυτό σημαίνει απλούστατα ότι αυτές απέβησαν "πολύ μεγάλες για να υπάρχουν" στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος» (ο Κ. Βεργόπουλος παρουσιάζοντας - συμφωνώντας με τις απόψεις του καθηγητή στο ΜΙΤ S.Johnson / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΠΟΚΡΥΨΗ: «Ανθρωπιστική καταστροφή στο Πακιστάν. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την κοιλάδα Σουάτ στο Πακιστάν» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΔΡΕΣΔΗ: «Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει στους στρατούς να ανοίγουν πυρ στα τυφλά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και να βομβαρδίζουν χωριά, ακόμα και όταν υπάρχουν εχθρικές δυνάμεις, αλλά ο κανονισμός αυτός μπήκε στο συρτάρι στον βομβαρδισμό του 1991 στο Ιράκ, και στη Βοσνία, και στον ΝΑΤΟϊκό πόλεμο στη Σερβία και στην αφγανική περιπέτεια του 2001, και το 2003 στο Ιράκ» (ο Robert Fisk σε The Independent /ΤΑ ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ