Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Ολες οι ευθύνες στον … καζινοκαπιταλισμό

Τον ...καζινοκαπιταλισμό κατηγόρησε για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη νεολαία ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ενώ, παράλληλα, υποστήριξε ότι το πλαίσιο της ΕΕ είναι σήμερα συμβατό με αποφάσεις και εξελίξεις υπέρ των εργαζομένων.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά σχετικά με το ότι «σε παγκόσμιο, σε ευρωπαϊκό, σε ελληνικό επίπεδο, στο όνομα δήθεν της ελευθερίας της αγοράς, αναπτύχθηκαν τα πιο πλεονεκτικά, τα πιο καταστροφικά, τα πιο τζογαδόρικα συμφέροντα και συμπαρέσυραν, με όλα αυτά τα ανύπαρκτα χαρτιά και με όλο αυτό το καζίνο το οποίο δημιουργήθηκε ως οικονομία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, όλες τις οικονομίες».

Ο Αλέκος Αλαβάνος δεν παρέλειψε να καλλιεργήσει τις γνωστές αυταπάτες περί καλής Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι δεν κάνει «ουδεμία προσπάθεια να γίνουν αλλαγές, οι οποίες δεν έχουν και κόστος, όπως είναι η αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, η ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, η αυτονόμηση και ενίσχυση του λυκείου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ